MALI: Đilas i Nikezić zaboravljaju, ali građani pamte!

Novosti online

25. 05. 2021. u 17:51

MINISTAR finansija i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali poručio je da su lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i član njegove stranke Dušan Nikezić zaboravili da je minimalna zarada dok su oni vladali bila duplo manja nego što je danas i da ponovo pokušavaju da objasne građanima da ne treba da veruju svojim očima.

МАЛИ: Ђилас и Никезић заборављају, али грађани памте!

Foto: Ministarstvo finansija

- Demencija je u njihovom slučaju obojena lopovskom politikom kojoj teže, ali na njihovu nesreću, građani pamte - naveo je Mali reagujući na saopštenje Nikezića u kome tvrdi da građani sve gore žive.

Mali je dodao da je prosečna zarada 2012. godine bila 329 evra, danas je 555 evra, a plan je da nastavi da raste i da za četiri godine bude 900 evra, kao i da je plata medicinske sestre duplo uvećana.

- U njihovo vreme imali smo i rekordnu stopu nezaposlenosti od 25,9 procenata, što znači da je svaki četvrti čovek u Srbiji bio bez posla, dok smo mi, u godini najveće ekonomske krize izazvane pandemijom virusa korona imali stopu nezaposlenosti od 9 odsto - istakao je Mali.

Mali je ukazao da je šteta koju su iza sebe ostavili Đilas i njegovi zaposleni tragična, a da zahvaljujući Nikeziću Srbija danas još vraća skupe kredite, sa kamatnom stopom od 7,25 odsto, kojima nas je zadužio dok je bio državni sekretar u Ministarstvu finansija.

- Jasno je da im smeta što ćemo do kraja godine imati osam auto-puteva u izgradnji, a smeta im i realizacija projekta Beograd na vodi i svega što gradimo, jer u odsustvu političkih ideja, raste njihova nemoć koja se ogleda u konstantnom vređanju, pre svega predsednika Aleksandra Vučića - naveo je Mali.

Mali je zaključio da građani ne treba da brinu zbog, kako je ocenio, ovakvih političara u pokušaju, te da će Srbija nastaviti da gradi i stvara bolji život građana.

Dodao je da su građani zapamtili da je Đilas roditeljima u Beogradu nezakonito naplaćivao duplo veću cenu vrtića.

Mali je podsetio da se ne zaboravljaju ni lažne replike Terazija, niti Pazl grad, niti Đilasov rijaliti u Pionirskom gradu, niti činjenica da je uspeo da zaduži Beograd za 1,2 milijarde evra i ostavi deficit veći od 20 odsto.

- Da ne pominjem njegovu opsesiju minutima na televizijama i druge marifetluke, zahvaljujući kojima su njegove firme prihodovale 619 miliona evra - rekao je Mali.

Mali je naveo da je još šokiran dosadašnjim saznanjima, kao i da će nadležni organi uskoro objaviti na kojim računima i u kojim zemljama je Đilas pohranio "ukradene milione od građana".

Takođe i da su iza njih ostali beda, čemer i jad, koja se dok su vladali ogledala u sramno niskim primanjima, konstantnom urušavanju, posebno zdravstvenog sistema, zatvaranju fabrika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)