SRPSKA NABAVLJA DODATNIH 240 000 DOZA VAKCINA IZ KINE: Premijer Radovan Višković o novom ugovoru

S. M.

25. 05. 2021. u 16:25

PREMIJER Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Srpska sa partnerima iz Kine potpisala dodatni ugovor o nabavci 240.000 doza vakcina protiv virusa korona.

СРПСКА НАБАВЉА ДОДАТНИХ 240 000 ДОЗА ВАКЦИНА ИЗ КИНЕ: Премијер Радован Вишковић о новом уговору

Foto: O. M.

- Sednica Kompenzacinog fonda mora biti održana u narednih dan ili dva kako bi sredstva za nabavku vakcina bila uplaćena - rekao je Višković u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je podsetio da zdravstvenom sektoru u vremenu pandemije virusa korona nije nedostajalo zaštitne opreme, kapaciteta i medicinskih sredstava.

Podsećamo, u petak je počela treća faza vakcinacije u Republici Srpskoj, koja će obuhvatiti imunizaciju medijskih i prosvjetnih radnika, te policajaca.Treća faza je počela vakcinacijom medijskih radnika, dok je cepljenje policajca počelo u ponedeljak.U Republici Srpskoj do sada je protiv virusa korona prvom dozom vakcinisano više od 88.000 ljudi, a kompletno je vakcinisano 32.000. U Republici Srpskoj sa današnjim danom na raspolaganju je 271.940 doza vakcina protiv kovida 19, što je dovoljno za vakcinaciju 136.000 ljudi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda