NAJBOLJA PETORKA STARE JUGE: Jubilarni Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu od 4.do 9.juna

V.V.S.

25. 05. 2021. u 17:03

JUBILARNI, dvadeset peti Jugoslovenski pozorišni festival "Bez prevoda" , ove godine održavaće se od 4. do 9.juna u Užicu, pod motom "Vreme straha i podviga".

НАЈБОЉА ПЕТОРКА СТАРЕ ЈУГЕ: Јубиларни Југословенски позоришни фестивал у Ужицу од 4.до 9.јуна

Narodno pozorište u Užicu

Festivalsku zavesu podiže Beogradsko dramsko pozorište (u saradnji sa sa Beo Art produkcijom) i predstavom Fedora Šilija(po motivima romana Bernharda Šlinka) "Čitač", u režiji Borisa Liješevića. Sledećeg dana na užičku scenu stiže sarajevsko Narodno pozorište i predstava "O medvjedima i ljudima", po tekstu i u režiji Saše Anočića.

Jugoslovensko dramsko ima svog favorita - "Putujuće pozorište Šopalović" LJubomira Simovića, u rediteljskom čitanju Jagoša Markovića. "Radnička hornika" (Petra Mihajlovića u postavci Veljka Mićunovića)dolazi s Narodnim pozorištem iz Subotice, a "Nova trvđava teatar" ( Novosadsko pozorište/Ujvideki Szinhaz, Grad teatar Budva,East West Centar Sarajevo), prema romanu Aleksandra Tišme dovodi "Upotrebu čoveka" - dramatizacija Fedor Šili i Boris Liješević, u režiji Borisa Liješevića. Predstava se realizuje u okviru zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost" koji u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori sprovode UNESKO, UNICEF i UNDP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVE IGRE ZA NOVE POBEDE: Nikad veća ponuda za Rolan Garos i mečeve Novaka Đokovića