SVAKODNEVNI NAPADI NA SRBE I CRKVU SU REALNOST: Srpska lista osudila skrnavljenje crkve svete Petke u opštini Kosovska Kamenica

D. Z.

25. 05. 2021. u 14:04

SRPSKA lista najoštrije osuđuje skrnavljenje crkve Svete Petke u opštini Kosovska Kamenica i zahteva da se odgovorni pronađu i kazne, a policija zaštiti imovinu građana i naše crkve.

СВАКОДНЕВНИ НАПАДИ НА СРБЕ И ЦРКВУ СУ РЕАЛНОСТ: Српска листа осудила скрнављење цркве свете Петке у општини Косовска Каменица

Foto: Printskrin RTS

- Uz sve napore kosovskih lidera da oboje ružičastim bojama život na Kosovu i Metohiji i odnos prema nevećinskim zajednicama svakodnevni napadi na Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu su nažalost realnost života koji ih demantuju svakoga dana, a život našeg naroda čini težim pred očima sveta koji nažalost ćuti - navode iz Srpske liste i dodaju da se u ponedeljak dogodio dvanaesti napad ove godine na objekte Srpske pravoslavne crkve koji će najverovatnije ostati nerasvetljen, bez sudskog epiloga i kažnjavanja odgovornih.

- Dvanaesti put u svega par meseci kako su izlivi mržnje i verske netrpeljivosti koju podstiču politički lideri Prištine za rezultat imali skrnavljenje srpskih svetinja što je apsolutno nedopustivo u 21. veku na tlu Evrope - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)