MOJKOVAC - Gradonačelnik Mojkovca Dragan Savić (51), izvršio je u četvrtak ujutro samoubistvo vatrenim oružjem u svom stanu u Mojkovcu.

Vest koja je brzinom munje prostrujala gradićem na severu Crne Gore, u četvrtak nešto posle 11 sati, kad su članovi porodice pronašli njegovo beživotno telo, bila je jedna od onih kojima se nije moglo u prvi mah poverovati, posebno u njegovom rodnom gradu, ali i širom Crne Gore. Jer, oni koji su znali ovog tihog čoveka, jednostavno nisu mogli da shvate da je reč o surovoj stvarnosti.

Sa gradonačelnikom Mojkovca potpisnik ovih redova čuo se u ponedeljak da bi od njega uzeo izjavu povodom jednog aktuelnog događaja, ali i dogovorio se o intervjuu. Našem pozivu odmah se odazvao.

- U četvrtak i petak sam u Podgorici. Mogli bismo se čuti u petak i da se sretnemo početkom naredne nedelje - bio je ljubazan Savić.

KARIJERA
PRE izbora na funkciju gradonačelnika Dragan Savić je godinu dana bio predsednik Skupštine opštine Mojkovac. Bio je i predsednik OO DPS Mojkovac, a pre toga radio ne mestima upravnika pošte u Mojkovcu, šefa Odseka Ministarstva odbrane u Mojkovcu, kao i na još nekoliko funkcija u ovom organu. Završio je Fakultet narodne odbrane u Beogradu.

- Ne mogu da poverujem da nas je ovo snašlo - pričao je u četvrtak novinaru „Novosti“ potpredsednik opštine Stevan Grdinić. - Znamo se dugo. Radili smo zajedno i pre nego što smo ušli u politiku. Ne znam šta ga je na ovo nateralo.

Na naše pitanje da li je Savić u poslednje vreme delovao kao čovek koji ima problema, Grdinić je odgovorio:

- Ostavljao je utisak jako premorenog čoveka. Teško mi je. Jako mi je teško - kazao je Grdinić suznih očiju.

- Niko ne zna nijedan razlog zbog kojeg bi naš Dragan digao ruku na sebe - priča prijatelj porodice Savić. - Pa Stefan, njegov sin, u sredu uveče je sa Partizanom izborio prolazak u finale Kupa Srbije. Dragan se tome radovao. Savići su bili divna porodica. Supruga mu radi kao starešina jednog organa lokalne uprave, kći je završila fakultet i radi kao pripravnik u jednoj fabrici. Stefan je fudbaler, kome se smeši karijera vrhunskog fudbalera, priča jedan od prijatelja porodice Savić.