Srbi u Sloveniji obeležili Dan državnosti

Tanjug

13. 02. 2019. u 09:25

Срби у Словенији обележили Дан државности
Prijemu koji je priredila ambasadorka Srbije Zorana Vlatković prisustvovali su narodni poslanik Branislav Rajić, visoke zvanice iz kulturnog, političkog i javnog života u Sloveniji
LjUBLjANA - U Ljubljani je sinoć održan svečani prijem povodom dana državnosti Srbije na kome su učestvovali i predstavnici Nacionalnog saveta Srba Slovenije.

Na prijemu koji je u hotelu Interkontinental priredila ambasadorka Srbije u Sloveniji Zorana Vlatković prisustvovali su narodni poslanik Branislav Rajić, visoke zvanice iz kulturnog, političkog i javnog života u Sloveniji, kao i predstavnici diplomatskog kora, ali i predstavnici Srpske pravoslavne crkve kao i srpski privrednici u Sloveniji.

Vlatković je u svom obraćanju istakla značaj Dana državnosti, kada je u Srbiji pre 184 godine usvojen Sretenjski ustav, najviši pravni akt tadašnje Srbije, čime se tadašnja Srbija pridružila demokratskim i pravno uređenim državama Evrope, prenosi list Štajerske novice.

PROČITAJTE JOŠ - Srbi korak bliže statusu manjine

Istovremeno, ona je istakla dobre i prijateljske odnose između Srbije i Slovenije, koji se svakodnevno unapređuju na svim područjima društvenog, života.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije