Mektić pred sudom zbog korupcije: Zloupotrebe prilikom nabavke vatrogasne opreme

Tanjug

četvrtak, 02. 07. 2020. u 09:41

Мектић пред судом због корупције: Злоупотребе приликом набавке ватрогасне опреме

Foto V. Dančić

Bivšem ministru bezbednosti u Savetu minnistara BiH Draganu Mektiću Sud je odredio meru zabrane iznošenja činjenica iz predmeta u kojem je optužen za zloupotrebu službenog položaja i kontakta sa svedocima
Bivšem ministru bezbednosti u Savetu minnistara BiH Draganu Mektiću Sud je odredio meru zabrane iznošenja činjenica iz predmeta u kojem je optužen za zloupotrebu službenog položaja u vezi s nabavkom vatrogasne opreme i zabranu kontaktiranja sa svedocima.


Sud je, navodi se, na ovaj način uvažio žalbu Tužilaštva BiH koje je tražilo ove mere, između ostalog, zbog činjenice da je optuženi u svojim istupima u vezi sa predmetom vređao tužioce, potvrđeno je za Dnevni avaz iz Tužilaštva BiH.


Mektića, Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garapliju optužnica tereti za zloupotrebu položaja pri realizaciji Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva koji je sa 198.454 evra finansirala Delegacija EU u BiH.


Mektić, Golijanin i Garaplija optuženi su za krivično delo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH, te da su u saučesništvu počinili krivična dela zloupotreba položaja ili ovlašćenja i pomaganje u izvršenju krivičnih dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije