Tužilaštvo traži drakonske sankcije: Lekarki kazna od 10.000 evra zbog širenja virusa

Tanjug

petak, 29. 05. 2020. u 21:05

Тужилаштво тражи драконске санкције: Лекарки казна од 10.000 евра због ширења вируса

Foto Depositphotos

Tužilaštvo Severne Makedonije traži da se lekarka Nina Caca Biljanovski kazni sa 10.000 evra jer je, kako navodi, njen odlazak na skijanje u Italiju uzrok izbiljanja pandemije korona virusa u Klinici za dermatologiiju u Skoplju
Tužilaštvo Severne Makedonije traži da se lekarka Nina Caca Biljanovski kazni sa 10.000 evra jer je, kako navodi, njen odlazak na skijanje u Italiju uzrok izbiljanja pandemije korona virusa u Klinici za dermatologiiju u Skoplju, gde je bila direktor.


Biljanovski je bila jedan od prvih pacijenata zaraženih korona virusom u Severnoj Makedoniji, a zarazila je i druge kolege.


Kako navodi makedonska Republika, Biljanovski, koju opisuje kao "politički postavljenu lekarku", nije poštovala propise vlade o izbegavanju nepotrebnih putovanja i odlasku u samoizolaciju nakon putovanja.


Ona je otišla na skijanje na sever Italije u vreme kada je epidemija tek dostizala vrhunac i onda je danima išla na posao.


Takođe, dodaje Republika, ona je prisustvovala simpozijumu u jednom restoranu u Skoplju, na kojem je učestvovalo još stotine stručnjaka, od kojih su mnogi bili starije životne dobi.


Biljanovski je bila primorana da podnese ostavku nakon što se otkrilo da nije poštovala preporuku o samoizolaciji po povratku iz Italije i da je išla na posao.