Hrvatska nije bezbedna: Odluka austrijske vlade naljutila hrvatske poslanike

Tanjug

petak, 29. 05. 2020. u 20:11

Хрватска није безбедна: Одлука аустријске владе наљутила хрватске посланике

AP Photo

Poslanik u Evropskom parlamentu iz Istarskog demokratskog saveza (IDS) Valter Flego ocenio je kao neevropsku i diskriminatorsku odluku austrijske vlade da Hrvatsku ne uvrsti na spisak bezbedni zemalja za putovanje svojih građana
Poslanik u Evropskom parlamentu iz Istarskog demokratskog saveza (IDS) Valter Flego ocenio je danas kao neevropsku i diskriminatorsku odluku austrijske vlade da Hrvatsku ne uvrsti na spisak bezbedni zemalja za putovanje svojih građana.


"Naša zemlja ima jednu od najboljih epidemioloških slika u čitavoj Evropi i svetu, iz dana u dan približava se statusu korona-free zemlje, ali ne nalazi se na spisku sigurnih zemalja u kojima bi austrijski građani proveli svoje godišnje odmore od sredine ljula, što smatram nepojmljivim", rekao je Flego.


Kako prenosi Hina, on je na konferenciji za novinare u Puli rekao da odluka austrijske vlade "jednostavno nije u evropskom duhu - diskriminatorska je, nimalo solidarna i nelogična".


S jedne strane, istakao je, Evropska komisija predlaže rekordno veliki budžet za spas evropske privrede, a s druge strane, države članice međusobno jedna drugu sabotiraju i postavljaju sebi prepreke.


"Ne smemo dopustiti politizovanje turističke sezone. Zna se gde je mesto politici, a gde nije", naveo je Flego.


Rekao je i da je o tom problemu zajedno sa dvoje slovenačkih kolega poslanika dopisom obavestio Evropsku komisiju i očekuje hitnu reakciju predsednice Ursule fon der Lejen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

goran.s

29.05.2020. 23:14

Boze al si naivan ...Pa normalno da je nesigurna zemlja gde austrijanci treba da ostave novac!Ali je vec odavno sigurna Nemacka (jos malo pa usred korone) jer im odatle dolazi najveci broj turista.

Če Gevara

30.05.2020. 12:24

Po meni Hrvatska niti je zasluzila da bude clanica EU, niti je zasluzila da ima turiste iz Srbije. Kako je sa svojim nacionalizmom koji otvoreno iskazuje ka Srbima i kriminalom koji je veoma zastupljen, uopste uspela da postane clanica EU stvarno mi nije jasno.

Jovo Caruga

30.05.2020. 17:38

@Če Gevara - Zbog prazne glave je bezpotrebno objasnjavati nesto sto ti nije jasno..

CE KAKO TI NIJE JASNO?

30.05.2020. 19:58

@Če Gevara - NJIHOVA najbolja PREPORUKA ZA CLANSTVO u EU je: SAVEZNISTVO SA TRECIM RAJHOM, za to su nagradjeni, i ne samo za clanstvo u EU, nego im je zbog toga Genser odobrio secesiju od Jugoslavije.

Zasluge

30.05.2020. 20:08

@Če Gevara - Ni 50% od onih kriterija koji se, traže od Srbije Hrvatska nije ispunila.Naravno, Merkelova je ta koja je najvise zaslužna za članstvo Hrvatske ,dok na drugoj strani istovremeno na sve načine otežava članstvo Srbije.

sigmund freud

30.05.2020. 22:35

@Če Gevara - Vjerovatno si ljubomoran i na komšiju jer ima bolji auto i veću kuću , to se zove ljubomora .

JOS JE VIDLJIVO KO JE GOSPODAR A KO KONJUSAR

30.05.2020. 19:53

Jedino su bili ravnopravni dok su ziveli u Jugoslaviji.