Predomišljanje bivše predsednice: Kolindino hoću - neću oko kancelarije

Novosti Online / J.KERBLER

četvrtak, 16. 04. 2020. u 21:45

Предомишљање бивше председнице: Колиндино хоћу - нећу око канцеларије

Foto: Tanjug

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović odustala je od kancelarije koju je trebalo da koristi nakon mandata, nakon burnog dana u kojoj su pljuštale kontradiktorne izjave
Od stalnog dopisnika: ZAGREB

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović odustala je od kancelarije koju je trebalo da koristi nakon mandata, nakon burnog dana u kojoj su pljuštale kontradiktorne izjave.

Prvo su neki portali objavili da je Grabar-Kitarović izjavila kako neće da joj se dodele dve prostorije u državnoj rezidenciji u Zagrebu, da bi Kolinda medijima izjavila 'odakle im to'. Čim je stigao demantij same bivše predsednice usledio je novi obrat, pa je za televiziju N1 rekla 'trajno odustajem od kancelarije'.

Kaže da radi od kuće i da će da nastavi raditi na projektima važnim za Hrvatsku. ”Kada se ovo smiri mogu sama da unajmim prostor u kojem će biti moja kancelarija”. Kako su u zemljotresu stradale i prostorije koje su trebale  biti Kolindina kancelarija bivša predsednica je rekla da od države više neće da traži ništa.

Kolinda Grabar-Kitarović u zagrebu stanuje u centru grada, u Bauerovoj ulici, u delu koji je dosta stradao od zemljotresa. Nedavno je preuređivala stan, ali javnosti nije saopštila da li je stradao i u kakvom je stanju zgrada.