NARODNA kuhinja "Divna Veković", koja radi pod okriljem manastira Đurđevi stupovi u Beranama, dobila je vrednu donaciju, koja znači sigurniji rad u ovim teškim vremenima. Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" pomogla je u paketima namirnica u vrednosti od 3.000 evra.

Kuhinju i ljude koji preživljavaju zahvaljujući obroku dobijenom u njoj nije zaboravio ni Abdirahman Krasnići iz Berana, koji je takođe donirao prehrambene namirnice.

- Zahvalni smo im neizmerno na ovom humanom gestu - kaže upravnik Narodne kuhinje, jeromonah Sava Vukajlović.

U Narodnoj kuhinji svakodnevno se sprema oko 110 obroka, a hrana se dostavlja za još dvadesetak porodica na seoskom području, tako da je svaka donacija dobrodošla.

- Na vreme smo se, u saradnji sa Opštinom Berane, pripremili za ovu tešku situaciju i obezbedili dovoljno namirnica, bar za neko dogledno vreme. Obroke spremamo redovno za naše stalne korisnike. Svakome ko dođe i zatraži nešto za jelo mi izađemo u susret, bez obzira na veru i naciju, jer mi smo tu da žedne napijemo, a gladne nahranimo, onako kako to i sami Bog propoveda - kaže Savo.

Glavna kuvarica Nataša Mićunović kaže da se ovde pripremaju kuvana jela u čiji kvalitet ne treba sumnjati.

- Hrana se pakuje na odgovarajući način i u zakazano vreme dostavlja na predviđene lokacije. Tako svi koji su uključeni u ovaj posao, uz brojne donatore, čine humano delo vredno svakog poštovanja - ističe kuvarica.


KORISNICI

NARODNA kuhinja je počela sa radom 17. aprila 2017. godine, a najveći broj korisnika su prognanici sa Kosova i Metohije, ali i socijalno ugrožene porodice i pojedinci iz Berana.