Policija u Sarajevu intervenisala je u nedelju na poziv jedne sugrađanke koja je prijavila da je čovek fizički nasrnuo na nju pokušavajući da joj otme psa. Kako tvrdi napadnuta žena, u pitanju je čovek koji je ranije hapšen zbog sumnje da je silovao pse u gradu.

Neimenovana žena tvrdi da je napadnuta u nedelju oko 20.50 časova ispred Akademije likovnih umetnosti u Sarajevu. Napadač je, prema njenim rečima, pokušavao da joj otme jednog od dva psa koje je šetala, uporno tvrdeći da je pas njegov. Dok je žena pokušavala da odbrani psa, napadač je, kako tvrdi, fizički nasrnuo na nju.

Žena je tada počela da vrišti i u pomoć joj je pritrčao mladi par i jedan stariji čovek. Napadač se brzo udaljio sa lica mesta, a žena je pozvala policiju.

PROČITAJTE JOŠ - Bosanac silovao psa! Gnusan čin zaprepastio sve

- U Radićevoj ulici sam srela policajca koji nije bio na dužnosti, ali je stao sa mnom da me smiri i sačeka kolege. Dok smo čekali policiju, ispostavilo se da je nasilnik odlučio da me prati. Policajac koji je u tom trenutku bio sa mnom ga je zaustavio i držao dalje od mene.

Policija je stigla brzo, a tokom intervencije, obuzeo me je neki čudan osećaj da je čovek koji me napao isti onaj koji je u aprilu ove godine uhapšen zbog silovanja i zlostavljanja pasa.

PROČITAJTE JOŠ - Crkvenjak šest godina silovao pse, a sada radi u Evropskom parlamentu: Ivanišević ne dolazi na suđenje jer "ima depresiju i PTSP"

Policija je nakon odvođenja nasilnika u stanicu i utvrđivanja njegovog identiteta potvrdila moju sumnju. To je taj isti čovek – tvrdi žena koja je želela da ostane anonimna.

Podsetimo, jedan muškarac uhapšen je u aprilu u Sarajevu zbog sumnje da je seksualno zlostavljao i ubijao pse. Hapšenje je usledilo nakon upozorenja jednog udruženja za zaštitu životinja i prijave jednog građanina koji je video zlostavljanje životinje.

Iz MUP-a su za “Radio Sarajevo” potvrdili da je policija u nedelju intervenisala, ali nisu mogli da potvrde da je u pitanju osoba koja je ranije privođena zbog sumnje da je seksualno uznemiravala životinje.
(Telegraf.rs)