PROŠLO je više od dve i po godine, a Ivoru Ivaniševiću, crkvenjaku optuženom za silovanje svojih pasa, suđenje još nije ni počelo.


IZBEGAVA SUĐENjE PRAVDAJUĆI SE DEPRESIJOM I PTSP-om


Nekadašnji član Veća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije ne dolazi na zakazana ročišta pravdajući se medicinskom dokumentacijom u kojoj se navodi da se leči od depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja te da mu je jako stresno dolaziti na suđenje jer će ga tamo čekati novinari. Poslednje ročište na zagrebačkom Opšinskom sudu je trebalo da se održi u septembru, ali Ivanišević se nije pojavio.


RADI U ODELjENjU ZA DNEVNICE I PUTNE TROŠKOVE EVROPSKOG PARLAMENTA


Dok tužilaštvo traži da ga sud osudi na godinu dana zatvora zbog zlostavljanja životinja, pri čemu je od povreda jedna ženka i uginula u azilu za pse u Dumovcu, Ivanišević dane provodi u Briselu. Zaposlen je u Evropskom parlamentu.


"Radi u Direktoratu za finansije, u Odeljenju za obračunavanje dnevnica i putnih troškova zaposlenih Evropskog parlamenta. Priča se da živi na nekoj farmi", rekao je za index.hr jedan zaposleni EP-a koji je zamolio da ostane anoniman.


PREPOZNALA GA HRVATSKA EVROPOSLANICA


IakoOdeljenje za koji Ivanišević radi nije zaduženo i za troškove zastupnika, doznajemo da ga je barem jedna hrvatska eurozastupnica prepoznala u Briselu. Novinari index.hrsu pokušali da kontaktiraju Ivaniševića u njegovoj briselskoj kancelariji, ali on nije odgovarao na pozive.


PROČITAJTE JOŠ: "Svaku noć je išao u krevet našoj unuci; Ugušio je dečaka dok ga je silovao": Monstruozni zločini pedofila koji su šokirali Hrvatsku


Pre mesec dana izvor blizak odbrani Ivora Ivaniševića Index-u je rekao da je naloženo vještačenje kako bi se utvrdilo da li je medicinska dokumentacija verodostojna i da li je uopšte sposoban za suđenje.


PROVERIĆE SE DA LI JE SPOSOBAN ZA SUĐENjE, A ON RADI U EVROPSKOM PARLAMENTU


"Naloženo je veštačenje, ali problem je što optuženi nije u Hrvatskoj. Sud je naložio da ga veštaci ispitaju i da provere da li je uopšte sposoban. Tek posle toga se može nastaviti suđenje”, rekao je naš izvor. Veštaci će svoje reći kada i ako uspeju da ispitaju Ivaniševića, ali teško je poverovati da nije sposoban za suđenje ako je sposoban da radi u srcu evropske birokratije.


UHVAĆEN DOK SU LOVILI PEDOFILE


Ivanišević je dosad uspešno izbegavao suđenje otkad je još pre dve i po godine slučajno uhvaćen u velikom lovu na pedofile. Tražio je i da se javnost isključi sa suđenja, što mu je u početku i odobreno, ali to rešenje je uskoro ukinuto pa javnost ima pravo da sazna sve gnusne detalje optužnice i čuje kako se Ivanišević brani, ako suđenje ikada počne.


SADO-MAZO ODNOS SA PSIMA


Ono što je dosad poznato je da je Ivanišević preko interneta slao slike pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije polnih organa. U jednom od brojnih mejlova opisao je kako je sa psima pokušao da ostvari sado-mazo odnos. Slike je slao čak i sa mejl adrese svoje kompanije registrovane za grafički dizajn pa istražiteljima nije bilo teško otkriti njegov identitet. U pretresu njegovog stana pronađeno je 111 DVD-ova i CD-ova zanimljivih istražiteljima, a oduzete su mu i memorijske kartice i mobili telefoni.


"KERUŠA JE UGINULA, BILA JE POTPUNO RAZVALjENA OD SILOVANjA"


Rodezijski goniči, koje je po optužnici seksualno zlostavljao, smešteni su u azil Dumovec, ali keruša je vrlo brzo uginula od povreda koje joj je naneo.


PROČITAJTE JOŠ: Katolički red platio 238.000 evra zbog silovanja zatočene devojčice


Kuja je uginula ubrzo po dolasku u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je”, izjavili su aktivisti za zaštitu životinja koji su brinuli za pse oduzete Ivaniševiću.


TVRDIO DA JE AZIL U DUMOVCU KRIVO ZA LOŠE STANjE PASA


Ivanišević se tereti da je pse zlostavljao punih šest godina te da je kuji koju je silovao hranu i vodu davao tek pošto bi zadovoljio svoj seksualne nagone. Tako je ona zapravo bila dresirana za silovanje i prihvatala ga je bez branjenja. Zapravo je siroti pas mogao birati između silovanja ili trajne gladi, žeđi i batina.


Ivanišević se na ispitivanju branio ćutanjem, dok je krivicu za loše stanje pasa pokušao svaliti na azil u Dumovcu tvrdeći da su oni krivi jer nisu kod kuje prepoznali lažnu trudnoću i kožne alergije pa je valjda zbog toga uginula.


O Ivoru Ivaniševiću portal index.hrje poslao pitanje i Evropskom parlamentu, ali su iz te institucije odbili da odgovore pozivajući se na svoja pravila o zaštiti privatnosti zaposlenih Evropskog parlamenta.


(index.hr)