Crkvenjak šest godina silovao pse, a sada radi u Evropskom parlamentu: Ivanišević ne dolazi na suđenje jer ima depresiju i PTSP

Novosti online

24. 11. 2019. u 17:37

U jednom od mejlova opisao je kako je sa psima pokušao da ostvari sado-mazo odnos

Црквењак шест година силовао псе, а сада ради у Европском парламенту: Иванишевић не долази на суђење јер има депресију и ПТСП

Foto: Twiter @ZlatokosaZola/Depositphotos

PROŠLO je više od dve i po godine, a Ivoru Ivaniševiću, crkvenjaku optuženom za silovanje svojih pasa, suđenje još nije ni počelo.


IZBEGAVA SUĐENJE PRAVDAJUĆI SE DEPRESIJOM I PTSP-om


Nekadašnji član Veća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije ne dolazi na zakazana ročišta pravdajući se medicinskom dokumentacijom u kojoj se navodi da se leči od depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja te da mu je jako stresno dolaziti na suđenje jer će ga tamo čekati novinari. Poslednje ročište na zagrebačkom Opšinskom sudu je trebalo da se održi u septembru, ali Ivanišević se nije pojavio.


RADI U ODELJENJU ZA DNEVNICE I PUTNE TROŠKOVE EVROPSKOG PARLAMENTA


Dok tužilaštvo traži da ga sud osudi na godinu dana zatvora zbog zlostavljanja životinja, pri čemu je od povreda jedna ženka i uginula u azilu za pse u Dumovcu, Ivanišević dane provodi u Briselu. Zaposlen je u Evropskom parlamentu.


"Radi u Direktoratu za finansije, u Odeljenju za obračunavanje dnevnica i putnih troškova zaposlenih Evropskog parlamenta. Priča se da živi na nekoj farmi", rekao je za index.hr jedan zaposleni EP-a koji je zamolio da ostane anoniman.


PREPOZNALA GA HRVATSKA EVROPOSLANICA


IakoOdeljenje za koji Ivanišević radi nije zaduženo i za troškove zastupnika, doznajemo da ga je barem jedna hrvatska eurozastupnica prepoznala u Briselu. Novinari index.hrsu pokušali da kontaktiraju Ivaniševića u njegovoj briselskoj kancelariji, ali on nije odgovarao na pozive.


Pre mesec dana izvor blizak odbrani Ivora Ivaniševića Index-u je rekao da je naloženo vještačenje kako bi se utvrdilo da li je medicinska dokumentacija verodostojna i da li je uopšte sposoban za suđenje.


PROVERIĆE SE DA LI JE SPOSOBAN ZA SUĐENJE, A ON RADI U EVROPSKOM PARLAMENTU


"Naloženo je veštačenje, ali problem je što optuženi nije u Hrvatskoj. Sud je naložio da ga veštaci ispitaju i da provere da li je uopšte sposoban. Tek posle toga se može nastaviti suđenje”, rekao je naš izvor. Veštaci će svoje reći kada i ako uspeju da ispitaju Ivaniševića, ali teško je poverovati da nije sposoban za suđenje ako je sposoban da radi u srcu evropske birokratije.


UHVAĆEN DOK SU LOVILI PEDOFILE


Ivanišević je dosad uspešno izbegavao suđenje otkad je još pre dve i po godine slučajno uhvaćen u velikom lovu na pedofile. Tražio je i da se javnost isključi sa suđenja, što mu je u početku i odobreno, ali to rešenje je uskoro ukinuto pa javnost ima pravo da sazna sve gnusne detalje optužnice i čuje kako se Ivanišević brani, ako suđenje ikada počne.


SADO-MAZO ODNOS SA PSIMA


Ono što je dosad poznato je da je Ivanišević preko interneta slao slike pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije polnih organa. U jednom od brojnih mejlova opisao je kako je sa psima pokušao da ostvari sado-mazo odnos. Slike je slao čak i sa mejl adrese svoje kompanije registrovane za grafički dizajn pa istražiteljima nije bilo teško otkriti njegov identitet. U pretresu njegovog stana pronađeno je 111 DVD-ova i CD-ova zanimljivih istražiteljima, a oduzete su mu i memorijske kartice i mobili telefoni.


"KERUŠA JE UGINULA, BILA JE POTPUNO RAZVALJENA OD SILOVANJA"


Rodezijski goniči, koje je po optužnici seksualno zlostavljao, smešteni su u azil Dumovec, ali keruša je vrlo brzo uginula od povreda koje joj je naneo.



“Kuja je uginula ubrzo po dolasku u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je”, izjavili su aktivisti za zaštitu životinja koji su brinuli za pse oduzete Ivaniševiću.


TVRDIO DA JE AZIL U DUMOVCU KRIVO ZA LOŠE STANJE PASA


Ivanišević se tereti da je pse zlostavljao punih šest godina te da je kuji koju je silovao hranu i vodu davao tek pošto bi zadovoljio svoj seksualne nagone. Tako je ona zapravo bila dresirana za silovanje i prihvatala ga je bez branjenja. Zapravo je siroti pas mogao birati između silovanja ili trajne gladi, žeđi i batina.


Ivanišević se na ispitivanju branio ćutanjem, dok je krivicu za loše stanje pasa pokušao svaliti na azil u Dumovcu tvrdeći da su oni krivi jer nisu kod kuje prepoznali lažnu trudnoću i kožne alergije pa je valjda zbog toga uginula.


O Ivoru Ivaniševiću portal index.hrje poslao pitanje i Evropskom parlamentu, ali su iz te institucije odbili da odgovore pozivajući se na svoja pravila o zaštiti privatnosti zaposlenih Evropskog parlamenta.


(index.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

Baneton

24.11.2019. 19:11

Pa takvi su najpozeljniji za visoke pozicije u evro parlamentu i u poslovima na nivou eu...

Анти Антифа

24.11.2019. 19:17

Католичка црква,ЕУ, тзв. бранитељи.... Болештина

pepa prasac

24.11.2019. 20:34

koja je to stoka! treba obavestiti evropske institucije za zastitu zivotinja one su mnogo efikasnije i da ga oteraju na neko ostrvo gde jos ima ljudozdera

Melbourne

24.11.2019. 21:32

Kad crnagorac primi katolicanstvo i postane rvat njegov mozak dozivi senzaciju sado mazo s kerusama!

076obe

25.11.2019. 00:20

To je uzas, citam a nemogu da verujem sta citam, protiv nasilja sam u svakom pogledu, al takvi ne treba da zive , smrtna kazna je za njih nagrada....

Anika

25.11.2019. 05:56

Boze jadne zivotinje. Ne postoji ime za ovu vrstu ljudi, monstrum preslaba rec. Neka crkne sotonin sin u najgorim mukama.

Вук

25.11.2019. 14:45

Кад су скоро истребили Србе, остаје им да силују псе само...Болесници