Otac joj je bio Srbin, muž je sa Tompsonom opevao zločinca Gotovinu, a ona će možda biti prva dama Hrvatske

Novosti online

28. 10. 2019. u 22:12

Отац јој је био Србин, муж је са Томпсоном опевао злочинца Готовину, а она ће можда бити прва дама Хрватске

Foto: Fejsbuk

Samo su dva pitanja bila sporna: o veri i poreklu njene porodice
Hoću li postati prva dama? Moj suprug će pobediti na izborima i biće odličan predsednik. A ja ću tada da ispunjavam sve dužnosti koje se od mene budu zahtevale.


Ovako je, vrlo kratko i vrlo jasno, odgovorila Kim En Škoro u intervjuu za zagrebački Jutarnji list.

Ona, za 30 godina koliko je u braku sa pevačem i predsedničkim kandidatom Miroslavom Škorom nikad nije govorila za medije. Kako je kasnije objasnila, njen suprug je gradio estradnu karijeru, pa nije bilo potrebe da ona priča o njegovim muzičkim uspesima, političkom aktivizmu i poslovima.

Foto: Fejsbuk

Miroslav Škoro je poznat po nacionalističkim stavovima i pesmama. Poznato je da je ovaj pevač kum Marka Perkovića Tompsona, a često su zajedno izvodili pesme na nastupima. Na jednom od Škorinih koncerata, Tompson je zajedno s njim otpevao pesmu “Sude mi”, koja je posvećena generalu Antu Gotovini.
Škorina supruga je, s druge strane, rođena u SAD-u, u Makizportu kod Pitsburga, gde je kao odlična studentkinja završila pravni fakultet na privatnom katoličkom univerzitetu koji je među najboljim u SAD-u i gde je kao advokat započela karijeru.

Na neka pitanja odgovara poprilično diplomatski, što je očekivano zbog kampanje u kojoj je njen suprug. Na primer, na pitanje da li je demokrata ili republikanac, odgovoriće da je u Hrvatskoj republikanac, a u SAD demokrata. Utisak je da se tako odlučila zbog Trampa. Da li je bila demokrata i u vreme kada je Obama vodio SAD, bilo je pitanje na koje se samo nasmejala.


Foto: Fejsbuk

Dinamo ili Hajduk? Kaže da najviše voli kada ta dva kluba odigraju nerešeno. Kada je pitaju šta treba da se radi sa migrantima, odgovara da je njena porodica bila emigrantska, kako je zahvalna što su je primili u SAD, ali i da se o migrantima treba vrlo jasno odrediti i uvesti pravila kako ne bi došlo do haosa.

PROČITAJTE JOŠ: KONCERT TOMPSONA: Splitom orilo Za dom spremni

Samo su joj dva pitanja bila sporna. Prema njenom mišljenju, ta pitanja su bila nepristojna. Jedno je bilo o veri. Drugo o poreklu njene porodice.


Foto: Fejsbuk


- To su pitanja zbog kojih se u meni budi američki duh. Postajem Amerikanka. U SAD-u nema pitanja o veri, o rodu, o nacionalnosti. Ta pitanja su nepristojna. Za mene je najvažnije je li neko pošten, da li je neko čovek, da li je marljiv, plaća li svoje radnike, pomaže li drugima. Tako ja gledam na ljude. A ne da li je neko ove ili one vere, je li ove ili one narodnosti – rekla je Kim En Škoro u intervjuu za Jutarnji list.

- I ako baš želite, praktična sam katolička vernica – dodaje.

PROČITAJTE JOŠ: DVOSTRUKI ARŠINI: Pevač "Čavoglave" kažnjen, ali Tompson nije?!

Kim Ann Škoro rođena je 1964. godine u radničkoj porodici. Njena porodica je već tada imala ugostiteljski objekat, Emil’s restoran koji se uz posluživanje hrane bavio i keteringom. Sam restoran nazvan je po njenom ocu Emilu Luzaiču.

Emil Luzaič, otac Kim En, rođen je u SAD-u, njegova majka bila je Hrvatica, a njegov otac je bio Srbin iz Hrvatske, pravoslavne veroispovesti. Kada je njen otac preminuo 2009. godine, pokopan je u crkvi Svetog Nikole, srpskoj pravoslavnoj crkvi u Monroevilu, nedaleko od Pitsburga.

“SMETA MI KAD KAŽU DA JE ŠKORO RAT PROVEO SA GITAROM”

- Smetaju li vam komentari kada kažu kako Škoro nije bio u rovu s puškom, nego na turneji s gitarom?


Foto: Fejsbuk


- Pa smeta. Apsolutno mi smeta. Poštujem sve branitelje, a posebno njihove žene koje su ih čekale. Moja zaova je, na primer, radila u pivari kako bi vojnici imali soka ili piva na ratištu. Moj Miro je često odlazio na ratište, nastupao, svirao, pevao. Komentara ima, i to slušam godinama. Žele da ga oblate i na to stavljati naglasak, kako ne bi pričali o važnijim temama - kaže.

Miroslav i Kim En su bili članovi HDZ-a, ali su izašli iz te stranke 2012. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Nikola

28.10.2019. 23:38

Pa ima li u toj Hrvatskoj uopšte Hrvata? Ispade da su svi poreklom srbi! Krenimo od Tompsona, njegovi preci bili srbi...

Škoro i Tupson

29.10.2019. 14:29

dva brata Srbina... doduše, katoličke vere, pa se moraju malo pokazati.

Pele

29.10.2019. 15:55

@Škoro i Tupson - Braca po krvi, Tomson i snajka oboje srbi protiv Srba, poznato je da su Janicari bili najveci koljaci Srba u Tuska vremena a ovo dvoje u sadasnjoj ustaskoj hrvatskoj, ua !, Nesrecno im bilo u nastupajucem periodu. Ipak hrvatska ne moze bez Srba ma koliko ase ona trudila!!!.