Kao što je to i najavio putem društevenih mreža predsednik Atlas grupe, Duško Knežević objavio je novi snimak razgovora sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem.

PROČITAJTE I:
NASTAVAK PROTESTA U PODGORICI: Revolt ispred tužilaštva

U najnovijem snimku Vujoševića spominje i predsednika Višeg suda Borisa Savića.
REAGOVANJE DF-A: POKRENUTIISTRAGU


Povodom novog telefonskog razgovora između Duška Kneževića i sekretara u VDT-u Nenada Nena Vujoševića reagovali su iz DF-postavljajući pitanje crnogorskoj javnosti koja je pravosudna institucija nadležna da pokrene istragu protiv Ivice Stankovića, Milivoja Katnića i Borisa Savia.


"Taman kad smo pomislili da crnogorsko pravosuđe ne može dublje potonuti u talog korupcije i kriminala, bivamo demantovani novim dokazima kako se u tužilaštvu i Višem sudu završavaju „zatvorski predmeti" uz posredništvo kurira Nena. Tako čujemo kako predsjednik Višeg suda Boris Savić dogovara s Nenom Vujoševićem proceduru mogućeg puštanja na slobodu Dejana Sekulića uz određena jemstva. Ono što je posebno interesantno jeste da Boris Savić itekako zna čije interese zastupa Neno Vujošević, ali se pravi „neznaven" do tog nivoa da čak razgovara i sa istražnim sudijom u čijoj je formalnoj nadležnosti određivanje pritvora, stoji u saopštenju.


Podsećamo javnost da je Milan Knežević dobio rešenje o stavljanju u zatvor zato što je izjavio da je imao ponudu da za 10.000 evra pozitivno riješi žalbu nakon zatvorske presude od sedam mjeseci.


"I sad, nakon objavljivanja serije telefonskih razgovora o korupciji u tužilaštvu i sudstvu, ispostavlja se da je Milan Knežević govorio istinu, i da je dobio rešenje o „stavljanju u zatvor" samo zato što je ukazao na korupciju u crnogorskom pravosuđu. Zato pozivamo predsjednika Sudskog savjeta da se oglasi povodom novog telefonskog razgovora Duška Kneževića i Nena Vujoševića i odredi prema njegovim navodima da je Boris Savić, predsjednik Višeg suda, aktivno učestvovao u akciji oslobađanja Dejana Sekulića.


Takođe je važno utvrditi pod kojim uslovima je Boris Savić zajedno sa Milivojem Katnićem i Ivicom Stankovićem bio saučesnik u ovom koruptivnom skandalu epskih razmjera. U pravcu što objektivnije istrage neophodno je angažovati veštake telekomunikacione struke da uporede poklapanja baznih stanica Nena Vujoševića sa baznim stanicama Borisa Savića, Ivice Stankovića i Milivoja Katnića. Sa razloga dostupnosti istrazi neophodno je oduzeti putne isprave Borisu Saviću, Milivoju Katniću i Ivici Stankoviću, i uvesti meru petnaestodnevnog javljanja u Centru bezjednosti, stoji u saopštenju.