ODBIJEN ZAHTEV SAŠE SINĐELIĆA: Ništa od azila

S. Đ.

10. 09. 2019. u 16:12

ОДБИЈЕН ЗАХТЕВ САШЕ СИНЂЕЛИЋА: Ништа од азила

Saša Sinđelić, Foto: S. Đ.

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je zahtev Saše Sinđelića za dobijanje međunarodne zaštite u Crnoj Gori. To je "Novostima" zvanično potvrđeno iz ovog resora
PODGORICA - Ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je zahtev Saše Sinđelića za dobijanje međunarodne zaštite u Crnoj Gori. To je "Novostima" zvanično potvrđeno iz ovog resora.

"Uvidom u dokaze dostavljene ovom organu, utvrđeno je da je Saša Sinđelić učinio krivično delo pre ulaska u Crnu Goru, za koje je, u skladu sa zakonodavstvom Crne Gore propisana kazna zatvora u trajanju od pet godina ili teža kazna, čime su se stekli zakonski uslovi da se ovo lice isključi od prava na azil i supsidijarnu zaštitu i da mu se odbije zahtev za dobijanje međunarodne zaštite, saopšteno je iz MUP-a.

Dodaju da je Sinđelić, u toku postupka po zahtevu za dobijanje međunarodne zaštite saslušan u dva navrata.


"Kojom prilikom je izneo činjenice i okolnosti zbog kojih je zatražio zaštitu u Crnoj Gori. Međutim, priroda iznetih činjenica  i okolnosti nije mogla bitno da utiče na donošenje drugačije odluke, imajući u vidu odredbe članova 29 i 30 Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca", stoji u odgovoru ministarstva.

Ovo ipak nije konačna odluka. Protiv donetog rešenja može se podneti tužba Upravnom sudu, u roku od 15 dana počev od dana dostavljanja odluke.

Vanraspravno veće podgoričkog Višeg suda, nedavno je odlučilo da su ispunjeni svi uslovi da Sinđelić bude izručen Hrvatskoj koja ga potražuje zbog izdržavanja 21-godišnje zatvorske kazne koja mu je dosuđena zbog ubistva Mirka Fotesa i teške krađe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije