UKLONjENA ĆIRILICA: Devastiran Moskovski most u Podgorici

V. K.

četvrtak, 05. 09. 2019. u 12:27

УКЛОЊЕНА ЋИРИЛИЦА: Девастиран Московски мост у Подгорици
Moskovski most sagrađen je 2009. godine, a ime je dobio zahvaljujući donaciji Ruske federacije

SA Moskovskog mosta u Podgorici uklonjene ćirilične table, a vlast je pod plaštom priče da su vandali neke od table devastirali, još početkom ove godine, postavila nove, latinične, što do danas niko nije primetio, niti su nadležni obrazložili ovu odluku, niti obavestili javnost, saopštili su iz Prave Crne Gore. Lider ove stranke, Marko Milačić, zapanjen je ovim dešavanjima.

Pročitajte još: Crna Gora uklanja spomenike istorijskim ličnostima, ali ne i zločincima!

- Dokle ide uništavanje našeg identiteta, našeg bića, ali i našeg pisma kao jedne od osnovnih odrednica našeg naroda, kad se ovako perfidno i podmuklo, računajući da niko neće primetiti – a primetili smo, menjaju ćirilični natpisi sa ovog mosta preko noći i prebacuju u latinične. Tražimo odgovor od nadležnih zbog čega je ovo urađeno iza leđa građana i ko je doneo odluku da se na Moskovskom mostu, čija je čelična konstrukcija poklon iz Rusije, postave nove table sa latiničnim natpisima, kao i da li je ova odluka plod domaće „pameti“ ili pritisaka spolja. Dokle ide politička patologija zvanične Crne Gore, pa i njena antićirilična politika, idealno se vidi na ovom primeru, kaže Milačić.

Pročitajte još: NA AMERIČKOM PUTU: Milo Đukanović primio senatore SAD

Moskovski most sagrađen je 2009. godine, a ime je dobio zahvaljujući donaciji Ruske federacije, u vidu čelične konstrukcije mosta.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

КИР СРБИН

05.09.2019. 12:39

Од свих СРБА најгори су хрвати, од свих УСТАША најгоре су црногорске....

Carina

05.09.2019. 14:08

Ja stvarno ne znam gde je problem šta će crnogorci da rade u svojoj državi? Ali zato komentatorima ne smeta da odu u tu istu crnu goru da ih ponižavaju sa garažama kao apartmanima

Nikola U.

05.09.2019. 14:10

Pa ako Montenegrini ne uspore tempo kojim razgrađuju crnogrsku državu, sledeća izmena tabli biće: table pisane arapskim pismom.

Рашо

05.09.2019. 14:57

Занмљиви су ови коментари писани латиницом којим се залажу за ћирилицу! Необичан начин борбе за "своје" писмо!

Sadjitarius

05.09.2019. 16:53

Pa skinite te table i vratite sa ćiriličnim pismo u čemu je problem??? Sta kukate,radite nesto,to ste trebali vec prvo dan da uradite! Koji ste vi bree.....

Nikola U.

05.09.2019. 16:55

Rašo, nemam opciju ćirilice na tabletu sa kog pišem. Inače, poznajem ljude koji su pravi Srbi, a koji su dokazali kad je bilo najstrašnije- ali ne koriste ćirilicu ni danas i govore ijekvičku varijantu našeg jezika. Dakle, ne treba se zaletati po tom pitanju.

Mika

06.09.2019. 01:33

Milogorci vole latinicu, NATO , Siptare i Hrvate a Crnogorci vole cirilicu, Crnu Goru i bratske im narode !