SA Moskovskog mosta u Podgorici uklonjene ćirilične table, a vlast je pod plaštom priče da su vandali neke od table devastirali, još početkom ove godine, postavila nove, latinične, što do danas niko nije primetio, niti su nadležni obrazložili ovu odluku, niti obavestili javnost, saopštili su iz Prave Crne Gore. Lider ove stranke, Marko Milačić, zapanjen je ovim dešavanjima.

Pročitajte još: Crna Gora uklanja spomenike istorijskim ličnostima, ali ne i zločincima!

- Dokle ide uništavanje našeg identiteta, našeg bića, ali i našeg pisma kao jedne od osnovnih odrednica našeg naroda, kad se ovako perfidno i podmuklo, računajući da niko neće primetiti – a primetili smo, menjaju ćirilični natpisi sa ovog mosta preko noći i prebacuju u latinične. Tražimo odgovor od nadležnih zbog čega je ovo urađeno iza leđa građana i ko je doneo odluku da se na Moskovskom mostu, čija je čelična konstrukcija poklon iz Rusije, postave nove table sa latiničnim natpisima, kao i da li je ova odluka plod domaće „pameti“ ili pritisaka spolja. Dokle ide politička patologija zvanične Crne Gore, pa i njena antićirilična politika, idealno se vidi na ovom primeru, kaže Milačić.

Pročitajte još: NA AMERIČKOM PUTU: Milo Đukanović primio senatore SAD

Moskovski most sagrađen je 2009. godine, a ime je dobio zahvaljujući donaciji Ruske federacije, u vidu čelične konstrukcije mosta.