Vandalizam u Beranama: Dok jedni grade, drugi lome

M. S.

21. 08. 2019. u 07:55

Вандализам у Беранама: Док једни граде, други ломе

Uništena portirnica na pijaci / Foto Opština Berane

U Beranama se nastavlja noćni vandalizam, koji donosi štetu od više hiljada evra; Nesavesni pojedinci uništavali inventar po pijaci i u parku pored Lima

DOK Opština Berane sređuje stočnu pijacu, koja je u izgradnji i radove privodi kraju, nepoznati počinioci su opet uništili portirnicu. Prozori su polomljeni, troja vrata je odneto, oštećeni su krov, spoljna fasada i šahte.

Opština Berane je zatečena ovakvim ponašanjem pojedinaca i obesmišljavanjem svih napora za lepši i uređeniji grad. Pitamo se ima li za ovo nedelo reči? S obzirom na to da je naš grad postao meta vandala, očekujemo brzu i efikasnu reakciju nadležnih, kako bi se počinioci našli i najrigoroznije kaznili.

Ovo je saopšteno iz Opštine Berane, posle još jednog ataka noćnih vandala, koji haraju gradskim parkovima.

I na obilaznici pored Lima uništili su mobilijar, polomili tek zasađene mladice lipa i motornim uljem "zalili" zimzeleno ukrasno drveće. I sve to - nekažnjeno.

PROČITAJTE JOŠ - Bokom plove ekološke lađe

- Opština Berane osuđuje još jedan čin vandala, koji su u kasnim večernjim satima, u parku kod Lima, uništili inventar, rasvetu koja obasjava pomenuti park. Ovo nemilo delo, koje se nažalost ne dešava prvi put, pokazuje lice onih koji nemaju osnovnu kulturu življenja, lice onih koji ne vole grad u kojem žive, uništavajući ga - rekli su u Opštini. - Lokalna samouprava će zbog svih onih koji Berane nose u srcu, ovaj park rekonstrusati i truditi se da bude sadržajniji i lepši. Vandalima poručujemo da neće moći uvek biti skriveni i zaštićeni niti će uspeti da minimiziraju sav trud, napor i ulaganja koja lokalna vlast čini da grad bude lepši na dobrobit svih građana, bez ikakve razlike.


KRIVIČNA PRIJAVA

AGENCIJA za izgradnju i razvoj Berana, odnosno Opština Berane podnela je krivičnu prijavu protiv nepoznatih počinilaca i očekujemo da će nadležni preduzeti sve mere da se oni pronađu, procesuiraju i najrigoroznije kazne - saopštavaju iz Opštine Berane, povodom sihronizavanog divljanja, koje je sigurno deo opstrukcija kojima je lokalna vlast bila izložena i još je, i to u trenutku dok asfaltira gotovo sve gradske ulice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije