Tužiteljka predlaže da se potvrdi optužnica Duška Kneževića

Tanjug

ponedeljak, 13. 05. 2019. u 17:51

Тужитељка предлаже да се потврди оптужница Душка Кнежевића

Duško Knežević,instagram

Specijalna državna tužiteljka Stojanka Radović predložila je da se potvrdi optužnica protiv predsednika Atlas grupe Duška Kneževića
Specijalna državna tužiteljka Stojanka Radović predložila je da se potvrdi optužnica protiv predsednika Atlas grupe Duška Kneževića.


Advokati Kneževića, Nemanja Jolović i Zdravko Đukanović predložili su da se optužnica vrati tužilaštvu kako bi se otklonili nedostaci, jer njihovom branjeniku nije uručena naredba za saslušanje, prenosi RTCG.

Advokati su predložili i da sud odbaci optužicu, jer nema osnova da je Knežević počinio krivično delo.

Kontrola optužnice već je dva puta je odlagana, a posljednji put, jer je odbrana Kneževica tražila izuzeće sudije Borisa Savića i specijalne tužiteljke Stojanke Radović.


PROČITAJTE JOŠ: Duško Knežević: Čuvam municiju za presudne bitke

Kako se navodi, sud može da potvrdi optužnicu, vrati na dopunu ili, usled nedostatka dokaza da obustavi postupak.

U optužnici se, između ostalog, navodi da je Knežević odbio da Atlas banci, u kojoj je bio većinski vlasnik, vrati ukupno 15,2 miliona evra koliko je koštala garancija sa zateznom kamatom za njegove poslove sa kompanijom Kaspija properti.

Osim toga, Kneževića Specijalno državno tužilaštvo tereti da je zloupotrebio položaj u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije