POTRAGA ZA NEMANjOM MEDINOM: Crna patika novi trag

S. ĐOKIĆ /M. SEKULOVIĆ

sreda, 13. 07. 2016. u 20:25

ПОТРАГА ЗА НЕМАЊОМ МЕДИНОМ: Црна патика нови траг

Beli "reno" pronađen pored lokalnog puta

Policija i porodica i dalje tragaju za Nemanjom Medinom iz Petrovca. Mladić tražio na nabavi oružje od Vladimira Ulame i jednog Nikšićanina

POLICIJA ni u sredu nije uspela da reši misteriju nestanka Nemanje Medina (24), iz Petrovca, kome se 8. jula gubi svaki trag, otkako je iz svoje kuće, preko Paštrovske gore, krenuo starim putem prema Virpazaru. Tračak nade da će misterija biti rešena ukazao se pre dva dana, kada je pored puta Virpazar - Rijeka Crnojevića pronađen zapaljeni “reno megan”.

Istražitelji sada veruju da će nestanak ipak biti rasvetljen, ako ne skorim pronalaskom mladića, onda zasigurno posle izveštaja stručnjaka Forenzičkog centra u Danilovgradu, koji obavljaju potrebna veštačenja zapaljenog vozila.

Sagovornik “Novosti” otkriva da je u svojstvu građana saslušano nekoliko svedoka, među kojima je bio i Medinov prijatelj Vladimir Ulama, koji je sa nestalim poslednji imao kontakt. Ulama je istražiteljima ispričao da ga je tog dana pozvao Nemanja, s kojim druguje od školskih dana, tražeći da mu nabavi pištolj. Po dogovoru su se našli u Sotonićima, odakle su pošli za Virpazar. Ulama je inspektorima tvrdio da mu Medin nije otkrio za šta mu treba oružje i da mu pištolj nije nabavio, zbog čega se ovaj naljutio. Mladi Petrovčanin mu je tada rekao da mora da vrati vozilo, ali da će pre toga poći do Nikšića kod druga kako bi nabavio oružje. Ulama je naveo i da mu je Medin kazao da se potrudi da mu nađe pištolj, jer će svratiti do njega, ukoliko u Nikšiću to ne bude mogao. Potom su se razišli.

Inspektori su, kako navodi naš sagovornik, došli do P. B. iz Nikšića, koji im je potvrdio da poznaje nestalog Petrovčanina, ali da ga ovaj nije zvao, niti dolazio kod njega. Štaviše, tvrdio je da ga nije video već dve godine i da su nekad bili u prijateljskim odnosima, ali su počeli ređe da se viđaju.

Želeći da provere činjenice, inspektori su pokušali ponovo da dođu do Ulame, ali to više nije bilo moguće, pa sada traže i njega. Izdate su naredbe za pretres tri kuće u Virpazaru koje Ulama koristi. Inspektori su zaplenili nekoliko predmeta među kojima, kako pouzdano saznajemo, i crnu patiku sa tragovima nalik na krv, koja je odmah prosleđena Forenzičkom centru na veštačenje.

Po nalogu nadležnog tužioca, doneta je naredba za pretresanje “reno megana”, vlasništvo Ivana Đurišića, a koje vozilo je u noći kada se sastao sa Medinom koristio Vladimir Ulama. Izdat je i nalog za pretres “audija”, koji koristi Vladimirov otac, Nenad. Predmet veštačenja su i memorije dva mobilna telefona, oduzeta iz kuće Ulame. Sa kartica će biti izuzeti svi podaci, video i SMS koji mogu biti od koristi u istrazi.

Inspektore zbunjuje činjenica da su do sada svi saslušani svedoci tvrdili da Medin nije imao dugovanja prema nikome, da je dobrog imovnog stanja i da je sa svima bio u dobrim odnosima. Vladimir Ulama je istražitelje uputio da porazgovaraju sa njihovim porodicama.


BEZ TRAGOVA KRVI

PORED puta Virpazar - Rijeka Crnojevića, gde je pronađen zapaljen “reno megan”, koji je koristio Medin, nisu nađeni tragovi krvi, ali na 30 metara od vozila jeste polomljen retrovizor. Naš sagovornik dodaje da je nedaleko od mesta gde je pronađeno vozilo, bila i strana registarska oznaka, koja se, po rečima Medinovog brata, nalazila u prtljažniku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mila

14.07.2016. 13:06

...a ko je dotični mladi čovek?...čime se bavi(o)?...sve detaljno opisujete(veoma pohvalno za iscrpan izveštaj),ali mene,baaaš,zanima zanimanje mladog gospodina...deluje mi(po slici) kao uspešan mladi čovek...biznismen...