Makron se sastao sa lekarom koji tvrdi da je hlorokin efikasan protiv korona virusa

Beta

petak, 10. 04. 2020. u 11:16

Макрон се састао са лекаром који тврди да је хлорокин ефикасан против корона вируса

Foto Tanjug-AP

Francuski predsednik Emanuel Makron je boravio u Marseju gde je posetio lekara Didijea Raula kojeg neki smatraju kontroverznim jer se od početka epidemije korona virusa zalaže za terapiju na bazi hlorikina

Francuski predsednik Emanuel Makron u četvrtak je boravio u Marseju gde je posetio lekara Didijea Raula kojeg neki smatraju kontroverznim jer se od početka epidemije korona virusa zalaže za terapiju na bazi hlorikina, preneli su francuski mediji.


Raul je Makronu hvalio upotrebu leka protiv malarije, smatrajući da može da bude efikasan i za lečenje korona virusa, dok su mnogi stručnjaci oprezniji o upotrebi hlorokina jer klinička ispitivanja nisu potvrdila efikasnost te terapije.


Lekar je već sproveo ispitivanja na nekoliko pacijenata, ali to nije dovovljno za naučne norme. Raul je o tome razgovarao sa Makronom čija poseta nije deo naučnog protokola već predstavlja interesovanje predsednika Francuske za ta klinička ispitvanja, pišu danas mediji pozivajući se na izvore u Jelisejskoj palati.


Raul, koji je poslednjih nedelja izazvao medijsku pažnju i polemike u Francuskoj, stručnjak je za tropske infektivne bolesti, profesor je mikrobiologije na Medicinskom fakultetu u Marseju.


Lekar rođen 1952. godine poznat je po istraživanju složenih virusa, ali i otvorenom iznošenju svojih stavova koji su često u suprotnosti sa ustaljenim normama.


Komentari (1)

Mirjana

10.04.2020. 11:42

Treba biti otvoren za SVE preporuke!Stručnjaci su tu da daju OCENU ili procenu ,tvrdnje dr.Raula!!