Putin o Drugom svetskom ratu: Zapušićemo pogana usta falsifikatorima istorije

NovostiOnline

18. 01. 2020. u 16:57

Путин о Другом светском рату: Запушићемо погана уста фалсификаторима историје

Foto Tanjug / AP Pavel Golovkin

Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će otvoriti centar za arhivska dokumenta o Drugom svetskom ratu
Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će otvoriti centar za arhivska dokumenta o Drugom svetskom ratu.

„Zatvorićemo prljava usta koja neki lideri otvaraju preko brda kako bi postigli neposredne političke ciljeve. Zapušićemo usta istinitim informacijama“, rekao je Putin na sastanku sa veteranima i predstavnicima patriotskih organizacija.

Predsednik je naveo primer Izraela koji ni na sekundu ne dozvoljava da se zaboravi Holokaust – genocid nad jevrejima. On je podsetio da će narednih dana posetiti Izrael na otkrivanje spomenika žrtvama blokade Lenjingrada.

„Veoma sam zahvalan ovoj inicijativi rukovodstva Izraela i svima koji su bili inicijator tog događaja. To je važan događaj. On podseća na žrtve Drugog svetskog rata i na one koji su dali odlučujući doprinos u porazu nacista“, rekao je šef države.

„Jevrejske društvene organizacije i rukovodstvo Izraela vrlo pametno radi, ne dajući da svet zaboravi žrtve Holokausta“, naglasio je Putin.

„Na žalost, među žrtvama holokausta je značajni broj jevreja iz Sovjetskog Saveza, ruskog naroda“, dodao je Putin, naglasivši da od je najveće gubitke u Drugom svetskom ratu, skoro 70 odsto, ponela današnja Rusija.

U vezi s tim, Putin je saopštio da će Rusija formirati centar za arhivsku dokumentaciju.

„Zapušićemo pogana usta onima koji menjaju istoriji, predstavljaju je u lažnom svetlu i smanjuju ulogu naših otaca i dedova, naših heroja koji su poginuli, braneći svoju otadžbinu i praktično ceo svet od kuge“, izjavio je predsednik.

On je naglasio da ovaj sajt i ovaj centar „biti otvoren i za naše građane i za ceo svet“.

„Mi ćemo onemogućiti čak i pokušaje da se predstavi istorija u potpuno lošem svetlu. Ta pogana usta ćemo začepiti zauvek ovim dokumentima“, ponovio je ruski predsednik.rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Robin Hud

18.01.2020. 17:21

Samo Srbi zaboravljaju i Jasenovac i mnoga druga mesta po celoj bivšoj Jugoslaviji...užas..

Vertical Limit

18.01.2020. 17:25

Ovako treba da izgleda ozbiljan predsednik,a ne kao neki televizijski manekeni...

brsnovac

18.01.2020. 17:58

Bravo gospodine Putine,Srbi I CEO svet imaju sta DA nauce od vas NE dozvoliti prekrajanju istorije,jer toje svako dnevna praksa zavojevaca I gubitnika. Okupatori se prikazuju kao oslobodioci. Hvala g PUTINE.

Гојко

18.01.2020. 20:13

Jutros su 3 transportna aviona Il-76 prevezla Putinov predsednicki auto kao i druga vozila iz njegove pratnje na izraelski aerodrom Ben Gurion./ objavljene su slike /