Paravojne grupe koje protestuju protiv američkih vazdušnih udara u Iraku počele su da se povlače iz zone ispred američke ambasade u Bagdadu.

Grupa "Narodne snage za mobilizaciju" (PMF) saopštila je ranije da je na taj način odgovorila na poziv vlade Iraka upućen demonstrantima da se raziđu.

Pročitajte još: Čuje se pucnjava, kulja crni dim: Demonstranti upali u američku ambasadu, diplomate evakuisane (VIDEO)

Neki demonstranti su još ispred Ambasade, iako su se mnogi preselili ispred obližnjeg hotela gde su počeli da prave protestni kamp.

Mala grupa preostalih demonstranata kaže da neće otići sve dok se američke snage ne proteraju iz Iraka, prenosi Rojters.

Ranije su američki helikopteri “apači” nadletali područje iznad ambasade i demonstrirali silu ispaljivanjem “mamaca”. Snimljen je i dolazak marinaca iz Kuvajta, koji su poslati kao pojačanje.

Demonstranti su se okupili u utorak kako bi protestovali protiv američkih vazdušnih napada na bazu milicije, paleći vatru, bacajući kamenje i razbijajući nadzorne kamere u kompleksu Ambasade SAD.

Više od 5.000 američkih vojnika stacionirano je u Iraku, a zvaničnici su rekli da bi do 4.000 vojnika moglo biti poslato u region narednih dana, ukoliko bude potrebno.