Merkel ne deli stav Makrona da je NATO na samrti

Tanjug

07. 11. 2019. u 17:20

Меркел не дели став Макрона да је НАТО на самрти

Foto: Tanjug

"NATO ostaje kamen temeljac naše bezbednosti", rekla je Merkel
Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je rečnik koji je upotrebio francuski predsednik Emanuel Makron kada je izjavio da NATO prolazi kroz "moždanu smrt" bio surov i poručila da ne deli njegov stav.


"NATO ostaje kamen temeljac naše bezbednosti", rekla je Merkel na konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Berlinu.


Stoltenberg je, takođe, odbacio Makronov opis NATO-a, prenosi Rojters.


Makron je prethodno, u intervjuu za britanski "Ekonomist", ocenio da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.


Pročitajte još: Makron upozorava: NATO na samrti, Evropa na ivici ponora


On je upozorio članice evropske zemlje da se više ne mogu osloniti na SAD, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica NATO-a.


"Ono što trenutno prolazimo može se opisati kao moždana smrt NATO-a. Evropa se nalazi na ivici ponora", kazao je Makron.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Ja Paja

07.11.2019. 18:03

a od koga treba NATO da brani Evropu ,osim od njih samih...Od Rusije...pa Rusija nije nikada nikoga napala...

JOS NIJE ALI CE USKORO

07.11.2019. 18:18

U koji god savez udje balkanski sljam, taj se savez raspada. Frau Merkel, izdrzacete i vi i NATO jos dve godine, i onda je servus za sva vremena.

Melbourne

07.11.2019. 18:43

Mrtav konj zna da odrapi nogom ili da gasom smori okolinu poslednji put, ne gledati sta nemica prica vec sta radi.

Шатор

07.11.2019. 19:00

Рече жена која је пустила милионе муслимана у ЕУ? Ја нисам сигуран у здрав разум ове жене, а самим тим ни у њене процјене.

Ljube

08.11.2019. 03:50

Zna , zato je zabrinuta , gore izmedju dva zla ...SAD i njihovog nacizma . Dok su pod okupacijom ,imace kakav takav mir ,ako se otpuste ,njihov nacizam ,to jest glad za vladavinom nebi Rus vise tolerisao ,a ni neki drugi.