POSLE MASAKRA U SEDIŠTU POLICIJE: Napadač imao podatke kolega, strahuje se da ih je podelio

Tanjug

08. 10. 2019. u 09:54

ПОСЛЕ МАСАКРА У СЕДИШТУ ПОЛИЦИЈЕ: Нападач имао податке колега, страхује се да их је поделио

Foto EPA

Programer koji je prošle nedelje nožem ubio četiri osobe u sedištu pariske policije imao je USB sa ličnim podacima svih svojih kolega

Programer koji je prošle nedelje nožem ubio četiri osobe u sedištu pariske policije imao je USB sa ličnim podacima svih svojih kolega.

Prema pisanju francuskog lista Le Parisijen, napadač koji je prošlog četvrtka ubio tri policajca i jednog administrativnog radnika u policijskoj stanici, pre nego što ga je upucao policajac, preobratio se u islam i imao je kontakte sa osobama koji su najverovatnije pripadali takozvanoj Islamskoj državi, prenosi Rojters.

Pročitajte još - Istražitelji ne isključuju bilo koju hipotezu o napadu u Parizu

USB napadača, poreklom sa Martinika, pronađen je u stanu gde je boravio i imao je podatke o nekoliko desetina kolega iz policijske stanice, kao i nekoliko propagandnih video materijala Islamske države.

List navodi da za sada nije jasno da li je napadač te informacije podelio sa nekim, a zvaničnici strahuju da su ugroženi životi policijskih službenika, jer se na USB-u nalaze njihovi lični podaci i adrese stanovanja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije