OSMOGODIŠNjAK iz Ukrajine bori se za život nakon što su ga krajem avgusta malo starije siledžije iz škole polile benzinom i zapalile.

Pročitajte još: Devojčicu (6) kidnapovali ispred škole, ubrzo je otac primio jeziv poziv (VIDEO)

Kiril Jacun se, kako prenose lokalni mediji, igrao napolju blizu kuće u gradu Dnepr kada ga je napala grupa dece. Oni su mu polili majicu gorivom i upalili je upaljačem, od čega je dečak zadobio teške opekotine na 35 procenata tela.

Svedoci kažu da je dete palo na tlo i vrištalo sve vreme, dok su napadači odmah krenuli da beže. Prolaznici su pritekli Kirilu u pomoć i skinuli mu zapaljenu majicu pre nego što su pozvali Hitnu pomoć.

Pročitajte još: FALI JOJ POLA LICA ZBOG SELFIJA: Devojku raznesenu puškom majka jedva prepoznala (FOTO)

On se posle nekoliko operacija nalazi na intenzivnoj nezi u kritičnom stanju. Lekari su morali da mu uklone delove kože sa glave, ruku, trupa i kukova, a posle 10 dana borbe i dalje je životno ugrožen.

- Činimo sve što možemo da ga održimo u životu. Svestan je i može da priča, ali su njegove povrede teške – rekao je doktor Artem Posunko iz Regionalne dečje bolnice u Dnepru.

Majka dečaka koja sve vreme provodi uz bolničku postelju seća se kako su deca utrčala unutra dok je kuvala ručak i rekla joj da je Kiril povređen.

- Istrčala sam napolje i videla mog sina kako leži na zemlji. Koža na stomaku i nogama mu je bila strašno izgorela. Rekao mi je da su mu to uradili namerno iz čista mira. To nisu deca već čudovišta – kaže Evgenija Jacun.

Policija je pokrenula istragu zbog nanošenja teških telesnih povreda, a napadači su identifikovani i saslušani. Osumnjičeni tvrde da je sve bio nesrećan slučaj i da nisu hteli da zapale dečaka, saopšteno je iz policije.

Ako budu proglašeni krivim napadači će biti smešteni u popravni dom, dok Kirilu predstoji barem dva meseca boravka u bolnici, još operacija i duga rehabilitacija.

(mirror.co.uk)