SVEDOCI ČULI VRIŠTANjE DEČAKA U PLAMENU: Školske siledžije ga polile benzinom i zapalile

Novosti Online/ N. M. D.

sreda, 04. 09. 2019. u 15:15

СВЕДОЦИ ЧУЛИ ВРИШТАЊЕ ДЕЧАКА У ПЛАМЕНУ: Школске силеџије га полиле бензином и запалиле

Facebook

Dečak (8) iz Ukrajine se posle nekoliko operacija nalazi na intenzivnoj nezi u kritičnom stanju posle brutalnog napada blizu njegovog doma
OSMOGODIŠNjAK iz Ukrajine bori se za život nakon što su ga krajem avgusta malo starije siledžije iz škole polile benzinom i zapalile.

Pročitajte još: Devojčicu (6) kidnapovali ispred škole, ubrzo je otac primio jeziv poziv (VIDEO)

Kiril Jacun se, kako prenose lokalni mediji, igrao napolju blizu kuće u gradu Dnepr kada ga je napala grupa dece. Oni su mu polili majicu gorivom i upalili je upaljačem, od čega je dečak zadobio teške opekotine na 35 procenata tela.

Svedoci kažu da je dete palo na tlo i vrištalo sve vreme, dok su napadači odmah krenuli da beže. Prolaznici su pritekli Kirilu u pomoć i skinuli mu zapaljenu majicu pre nego što su pozvali Hitnu pomoć.

Pročitajte još: FALI JOJ POLA LICA ZBOG SELFIJA: Devojku raznesenu puškom majka jedva prepoznala (FOTO)

On se posle nekoliko operacija nalazi na intenzivnoj nezi u kritičnom stanju. Lekari su morali da mu uklone delove kože sa glave, ruku, trupa i kukova, a posle 10 dana borbe i dalje je životno ugrožen.

- Činimo sve što možemo da ga održimo u životu. Svestan je i može da priča, ali su njegove povrede teške – rekao je doktor Artem Posunko iz Regionalne dečje bolnice u Dnepru.

Majka dečaka koja sve vreme provodi uz bolničku postelju seća se kako su deca utrčala unutra dok je kuvala ručak i rekla joj da je Kiril povređen.

- Istrčala sam napolje i videla mog sina kako leži na zemlji. Koža na stomaku i nogama mu je bila strašno izgorela. Rekao mi je da su mu to uradili namerno iz čista mira. To nisu deca već čudovišta – kaže Evgenija Jacun.

Policija je pokrenula istragu zbog nanošenja teških telesnih povreda, a napadači su identifikovani i saslušani. Osumnjičeni tvrde da je sve bio nesrećan slučaj i da nisu hteli da zapale dečaka, saopšteno je iz policije.

Ako budu proglašeni krivim napadači će biti smešteni u popravni dom, dok Kirilu predstoji barem dva meseca boravka u bolnici, još operacija i duga rehabilitacija.

(mirror.co.uk)

Komentari (12)

Ivan

04.09.2019. 15:31

u maloletnicki zatvor, pa kad postane punoletan dozivotna robija. za pokusaj ubistva sa prvostepenim povredama.

Vlada

04.09.2019. 17:38

Nadam se da će dečak preživeti i da će se potpuno oporaviti. Strašno je šta sve deci može da padne na pamet da urade. Neka razmišljaju o tome u popravnom domu.

Ljiljana

06.09.2019. 13:41

@Vlada - Samo da se dete oporavi a za dogadjaj koji se dogodio nek picinioci odgovaraju.

Vla

04.09.2019. 17:42

Ma ja bih njih 5 godina na njivi u popravnom, ako decak umre 20 godina svaki, za primer drugima

Mucko

06.09.2019. 13:19

Ja bih njima zapalio roditelje, bracu i sestre ako imaju, a oni sve to da gledaju. Ma to treba odmah da se eliminise da bi se drustvo zastitilo.

Lilica

06.09.2019. 16:56

Strasno,daj Boze da detetu bude dobro,a to sve potice iz kuce,jer deca gledaju crtane filmove koji su puni agresije ,kolju se nozevima pale baklje same gluposti ni crtani vise nije kao nekada,sada je pun ubistva a to deca sve upijaju kao sundjer.