TINEJDžERKA iz Ukrajine izgubila je pola lica kada je najbolja drugarica slučajno upucala puškom u lice zbog selfija.

Polina Gordik (17) je posle bizarne nesreće u jednom selu u oblasti Zaporožje prebačena u bolnicu sa teškim povredama glave.

Pročitajte još: NEMA KRAJA LUDOSTI: Tinejdžerke na infuziji sa nekrozom mišića i oštećenim bubrezima zbog sumanutog izazova

Ona je bila na žurci u kući drugarice krajem avgusta kada je Veronika (16) iznela lovačku pušku svog oca sa idejom da se slikaju sa njom. Uperile su cev na gore i stavile je između sebe kada je oružje iznenada opalilo.

Metak je Polinu pogodio blizu nosa i smrskao joj kosti lica. Posle komplikovane sedmočasovne operacije zadržana je na intenzivnoj nezi sa teškim povredama, ali joj nije ugrožen život.

Pročitajte još: OPASNOST VREBA SA DRUŠTVENIH MREŽA: Deca u bolnici sa strašnim opekotinama, jedna devojčica umrla


- Užasnula sam se kada sam videla svoju ćerku. Falilo joj je pola lica – uzrujana je devojčina majka koja kaže da je Polina skoro ostala bez nosa.


Lekari su takođe morali da uklone oko jer je bilo previše oštećeno. Polina je svesna ali ne može da govori i komunicira samo klimanjem glave. Predstoji joj veliki broj plastičnih peracija i dug oporavak.

Policija je pokrenula istragu protiv Veronike i njenih roditelja zbog slučajnog nanošenja teških telesnih povreda i proverava da li je puška bila registrovana i držana na pravilnom mestu. Preti im do pet godina robije.

Drugarica obe devojke kaže da su se uvak jako lepo slagale i puno vremena provodile zajedno.

(dailymail.co.uk)