NEMA KRAJA LUDOSTI: Tinejdžerke na infuziji sa nekrozom mišića i oštećenim bubrezima zbog sumanutog izazova

Novosti Online

petak, 02. 08. 2019. u 19:41

НЕМА КРАЈА ЛУДОСТИ: Тинејџерке на инфузији са некрозом мишића и оштећеним бубрезима због суманутог изазова

Depositphotos

Dve kineskinje su se probudile sa jakim bolovima u nogama, dok im je urin bio braon. Pre toga su se do iznemoglosti nadmetale preko video četa

DVE tinejdžerke iz Kine završile su u bolnici sa oštećenim bubrezima nakon “izazova 1.000 čučnjeva”.

Šiao Tang (19) navodno je uradila 1.000 čučnjeva i postala “šampion” na društvenim mrežama iako, kako kaže, nije navikla da vežba. Na krilima slave izazvala je drugaricu na nadmetanje preko video četa. Njih dve su neprekidno radile ovu vežbu 2-3 sata dok obe nisu odustale istovremeno.


Pročitajte još: OPASNOST VREBA SA DRUŠTVENIH MREŽA: Deca u bolnici sa strašnim opekotinama, jedna devojčica umrla


Međutim, nije se sve tu završilo. Probudile su se sledećeg jutra sa jakim bolovima u nogama, a urin im je bio braon.

- Sramota me je da vam ovo kažem. Pričala sam sa drugaricom iz Guandonga preko interneta. Nijedna od nas nije htela da izgubi pa smo obe nastavile da pokušavamo. Nešto je krenulo naopako sledećeg jutra. Kao prvo noga me nije samo bolela, već nisam mogla ni da je savijem. Onda sam otišla do toaleta i urin mi je bio braon – ispričala je Šiao za China Press.


Pročitajte još: NOVI BIZARAN IZAZOV: Deca lupaju glavom o vrata za novac (VIDEO)


Devojka je primljena u bolnicu gde joj je dijagnostifikovano teško oboljenje rabdomioloza izazvano velikim oštećenjima mišićno-koštanog sistema. Nekroza mišićnog tkiva usled prevelikog napora oslobodila je opasne hemikalije u krvotok, što je moglo da dovede do smrti posle otkazivanja bubrega.

Depositphotos

Tretman je srećom bio uspešan nakon što je tinejdžerka prebačena u veću bolnicu i prikačena na infuziju. Tek tada je pozvala drugaricu i otkrila da je i ona hospitalizovana sa istom dijagnozom.

Medicinski stručnjak koji radi za američki FBI Brus Koen kaže da je ovo retka pojava, posebno kada su relativno bezazleni čučnjevi u pitanju, ali da to svedoči koliko su devojke prešle granicu izdržljivosti.

- Slušajte svoje telo. Ne budite glupi – savetuje on.

(metro.co.uk)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

d

02.08.2019. 21:45

"ne budite glupi" ??? pa kako ce onda krpelji da vladaju planetom, ako niste ?