Sud UN:Rusija da vrati ukrajinske brodove i oslobodi mornare

Tanjug

subota, 25. 05. 2019. u 15:01

Суд УН:Русија да врати украјинске бродове и ослободи морнаре

Foto Tanjug / AP

Međunarodni tribunal UN za pomorsko pravo presudio je da Rusija mora da vrati tri ukrajinska broda i oslobodi 24 mornara koje drži u pritvoru

Međunarodni tribunal UN za pomorsko pravo presudio je danas da Rusija mora da vrati tri ukrajinska broda i oslobodi 24 mornara koje drži u pritvoru.


Tribunal, čije je sedište u Hamburgu, doneo je danas presudu u slučaju koji je Ukrajina pokrenula protiv Rusije, prenosi AP.


Rusija je prošle godine zaplenila tri ukrajinska broda u Kerčkom morezu, koji povezuje Crno i Azovsko more, i pritvorila 24 člana njihove posade.


PROČITAJTE JOŠ - OPASNE IGRE NA MORU: Presretnuti ukrajinski ratni brodovi, išli ka Krimskom mostu


Predsednik tribunala Đin-Hjun Paik rekao je da su sudije donele odluku da Rusija mora odmah da vrati tri broda Ukrajini, oslobodi mornare i dozvoli im da se vrate u Ukrajinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Rade Bg

25.05.2019. 16:03

To znaci usao mi lopov u kucu i ja sada treba da mu vratim alat i njega.Jos sam kriv po zapadnom pravu! Pa nece da moze!

"sud UN" za dve-tri skalamerije

25.05.2019. 16:14

Neka onda Englezi vrate "Australiju","Novi Zeland","Ameriku","Britsh Kolumbiju",Folklandska ostrva I hiljede drugih teritorija.Kakav je to nacin!?Rusima se sudi i smudi,i to d onih koji su najvise oteli!Dokle bre!?

неимени

25.05.2019. 16:24

Ја би ипак сачекао са "враћање". Да чуијемо прво шта руско судство каже, јер у овом случају они су меродавнији и надасве важнији од мишљења јаођаопаоа из хамбургера.

mama

25.05.2019. 16:41

Gde je sud UN da naredi SAD i NATO da napuste KiM koje su uzeli silom bombardujuci nas bez dozvole UN???

Деда Јагош

25.05.2019. 18:22

Ко још пита УН за било шта? Ирелевантна организација коју треба укинути, јер само коштају много пара, а не раде...