Si Đinping: Kina mora da se pripremi za teška vremena

Tanjug

22. 05. 2019. u 18:54

Си Ђинпинг: Кина мора да се припреми за тешка времена

Predsednik Kine Si Đinping EPA

Kina mora da se pripremi za teška vremena jer je međunarodna situacija sve složenija, istakao je predsednik Kine Si Đinping u izjavi koju su preneli državni mediji
PEKING - Kina mora da se pripremi za teška vremena jer je međunarodna situacija sve složenija, istakao je predsednik Kine Si Đinping u izjavi koju su preneli državni mediji.

Tokom trodnevnog putovanja ove nedelje u južnu pokrajinu Điangsi, kolevku kineske komunističke revolucije, Si je pozvao ljude da nauče lekcije o teškoćama iz prošlosti, preneo je Rojters.

U sredu, tokom novog Dugog Marša, moramo prevazići različite velike rizike i izazove u zemlji i iz inostranstva, prenela je Sinhua Sijeve reči koje se odnose na članove Komunističke partije koji su od 1934. do 1936. pobegli od građanskog rata u udaljenu seosku bazu, odakle su se ponovo grupisali i na kraju preuzeli vlast 1949. godine.

"Naša zemlja je još uvek u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija", rekao je Si.

"Moramo biti svesni dugoročne i složene prirode različitih nepovoljnih faktora u zemlji i inostranstvu i prikladno se pripremiti za razne teške situacije", rekao je predsednik Kine.

U izveštaju se ne opisuju detaljno poteškoće niti se pominje direktno trgovinski rat ili Sjedinjene Američke Države, navela je agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miso.Pec

22.05.2019. 21:44

Zna se tačno ko komplikuje situaciju u svetu,stoga Kina i Rusija moraju biti u sprezi i delovati na obuzadavanju tog remetilačkog faktora u svetu.

Sanja

22.05.2019. 21:59

Kina,Rusija i Indija da uvedu sankcije Amerike da izbace dolar iz upotrebe ,jer ovako Ovi hostapleri jednu po jednu zemlju oce da uniste.