Rusija u tajnosti razvija novi raketni sistem

Novosti Online

26. 12. 2018. u 11:41

Русија у тајности развија нови ракетни систем

Foto: Youtube screenshot

industrijski direktor klastera konvencionalnog oružja, municije i specijalne hemije kompanije „Rosteh“ Sergej Abramov otkrio novi projekat vojne industrije
U RUSIJI se stvara novi sistem vođenog raketnog naoružanja „Bulat“, koji se može postaviti na borbeni model perspektivnih oklopnih vozila, izjavio je za Sputnjik industrijski direktor klastera konvencionalnog oružja, municije i specijalne hemije kompanije „Rosteh“ Sergej Abramov.

Pročitajte još: RUSIJA POJAČAVA VOJSKU: Stiže "Mig 35" sa novim laserskim oružjem

„Da, u toku su takvi radovi. Nažalost, više od toga ne mogu da kažem. Takve informacije čuvamo u tajnosti“, rekao je Abramov.

Prema podacima iz otvorenih izvora, na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija-2017“ „Konstruktorski biro za izradu mašina“ (deo holdinga „Visoko-precizni sistemi“ „Rosteha“) prikazao je maketu perspektivnog borbenog modula „Epoha“ opremljenog automatskim pištoljem kalibra 57-mm niske balistike LŠO-57, lanserima „Kornet“ i novim perspektivnim vođenim raketnim sistemom „Bulat“.

Pročitajte još: MANEVRI RUSKOG PVO NA KRIMU: S-400 na Krimu uništili neprijateljsku krstareću raketu (VIDEO)

On je dodao i da će se u Rusiji 2019. godine pojaviti visokoprecizni meci za streljačko oružje za sve glavne ruske kalibre.

Osim toga, Abramov je naveo da su u toku naučno-istraživački radovi za stvaranje 40-milimetarskog bacača granata visokih performansi, koji može da obezbedi predkontaktno ili vođeno daljinsko podrivanje meta.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)