Sirija: Civilne žrtve u vazdušnom napadu na uporište IS

Tanjug

subota, 17. 11. 2018. u 17:36

Сирија: Цивилне жртве у ваздушном нападу на упориште ИС

Arhiva V.N./Ilustracija

Najmanje 40 osoba, uglavnom žena i dece, ubijeno je danas u vazdušnom napadu koalicije koju predvode SAD, na poslednji džep teritorije pod kontrolom Islamske države na istoku Sirije
Najmanje 40 osoba, uglavnom žena i dece, ubijeno je danas u vazdušnom napadu koalicije koju predvode SAD, na poslednji džep teritorije pod kontrolom Islamske države na istoku Sirije.


O napadu su izvestili sirijski državni mediji, kao i opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, preneo je AP.


Kako prenosi ta američka agencija, koalicione snage nisu odgovorile na zahtev za komentar tih izveštaja, mada, kako se podseća, tvrde da čine sve što mogu da izbegnu civilne žrtve i da nastoje da ispitaju verodostojnost svih takvih vesti.


Rami Abdurahman, šef Opservatorije, kaže da je napad izveden jutros i da sU pogođeni domovi u selu Abu al-Hasan, kod grada Hadžin, na granici sa Irakom.


Pročitajte još: RAT U SIRIJI: U napadu džihadista stradalo više od 20 boraca sirijskih vlasti


On kaže da su poginule najmanje 43 osobe, uključujući 17-oro dece i 12 žena.


Prema njegovim rečima, nije jasno da li je među ubijenim muškarcima bilo militanata.


Sirijska državna agencija SANA, koja je takođe javila o napadu, kaže da je ubijeno 40 osoba i oblasti sela Bukaan, blizu Abu al-Hasana.


Pročitajte još: Ruska vojska: Skoro 270.000 izbeglica se vratilo u Siriju


Koalicija pod vođstvom SAD, uz kurdske partnere na terenu u sastavu Sirijskih demokratskih snaga, započela je ofanzivu protiv poslednjih džepova Islamske države.


Opservatorija je zabeležila da je u tim napadima od 10. septembra ubijena 191 osoba, od toga 65-oro dece i 45 žena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije