PENTAGON KONAČNO OTKRIO: Ovo je prednost ruskog naoružanja nad američkim

Novosti online

11. 10. 2018. u 10:51

Rusko naoružanje prevazilazi američke analoge po dometu, izjavio je šef Komande za napredno naoružanje Oružanih snaga SAD, general-major Džon Mirej

ПЕНТАГОН КОНАЧНО ОТКРИО: Ово је предност руског наоружања над америчким

Foto Tanjug-AP

Rusko naoružanje prevazilazi američke analoge po dometu, izjavio je šef Komande za napredno naoružanje Oružanih snaga SAD, general-major Džon Mirej.


„Rusija, a u mnogim slučajevima i Kina, ima prednost kada je reč o dalekom dometu nad većinom naših sistema naoružanja“, naveo je Mirej, a prenosi list „Biznis insajder“.


General je posebno izdvojio istraživanja Rusije i Kine u oblasti proizvodnje raketa „vazduh-vazduh“, predviđenih za uništavanje aviona koji predstavljaju podršku lovcima pete generacije F-35.Prema njegovim rečima, prednost u dometu ima i ruska artiljerija: „Moskva je postigla značajne uspehe i za nas je to zabrinjavajući signal“.


Mirej je objasnio da se u novoj strategiji nacionalne odbrane SAD suprotstavljanju drugim državama posvećuje više pažnje nego proteklih godina, kada su oružane snage zemlje bile skoncentrisane na borbu protiv ustanika u drugim državama.


(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mikiboy

11.10.2018. 12:14

Misle:Oruzane snage SAD su bile skoncentrisane na borbu protiv civila u drugim zemljama.

Hisar 008

11.10.2018. 14:26

Mirej stručno objašnjava razlike i protekle godine USA administracije kada su"skocentrisane na borbu protiv ustanika u drugim državama",pa tako mi na Balkanu to najbolje osetismo,a Srbija pogotovo.Koja izopačenost.