Incident u Pragu, dve učesnice takmičenja vozile metro

Tanjug

07. 08. 2018. u 19:36

Инцидент у Прагу, две учеснице такмичења возиле метро

AP Photo

Vozovođa metroa u Pragu pustio je dve učesnice jednog takmičenja da pod njegovom kontrolom preuzmu upravljanje tim putničkim vozom, što je Uprava za transport u Pragu nazvala neprihvatljivim incidentom

Vozovođa metroa u Pragu pustio je dve učesnice jednog takmičenja da pod njegovom kontrolom preuzmu upravljanje tim putničkim vozom, što je Uprava za transport u Pragu nazvala neprihvatljivim incidentom.

Kao deo takmičenja "Lou kost rejs", u okviru kojeg dvočlani timovi sa ograničenim budžetom putuju po Evropi, dve žene dobile su zadatak da voze nešto neuobičajno, kada je takmičenje počelo 3. avgusta.

Na video snimku, koji je objavljen na sajtu organizatora, vidi se kako jedna od učesnica takmičenja upravlja vozom, dok joj vozač, kojeg na snimku zovu Martin, daje instrukcije šta da radi.

Portparolka Uprave za transport u Pragu Aneta Rehkova rekla je da je reč o ozbiljnom kršenju pravila rada, ali tvrdi da bezbednost putnika nije bila ugrožena.

Portparol "Lou kost rejsa" rekao je da je srećan da se ništa ozbiljno nije dogodilo i naglasio da organizatori nisu ohrabrili dve žene da voze kompoziciju metroa.

Portparol policije u Pragu navodi da policija istražuje slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije