TURISTI VIŠE NE SMEJU DA NOSE KAO SUVENIR PESAK SA SARDINIJE: Za nepoštovanje propisa kazne od 500 do 3.000 evra

J.Skenderija

07. 09. 2021. u 08:47

BOČICA peska sa plaže koju ćete poneti kući s odmora na Sardiniji čini se kao zgodan suvenir koji će vas podsećati na divno leto, ali problem je u tome što gotovo svim turistima ista ideja padne na pamet.

ТУРИСТИ ВИШЕ НЕ СМЕЈУ ДА НОСЕ КАО СУВЕНИР ПЕСАК СА САРДИНИЈЕ: За непоштовање прописа казне од 500 до 3.000 евра

Foto: Depositphotos

Sardinija, poznata po svojim prekrasnim plažama, teško se nosi s učinkom turizma na okolinu i sa ignorisanjem upozorenja da se plaže ostavljaju netaknute. Zato se odlučila na stroge mere prema onima koji sa sobom odluče da ponesu i najmanju količinu peska ili školjki.

Ako ih otkriju, "krijumčari" mogu da budu kažnjeni od 500 do 3.000 evra, a to se nedavno dogodilo ekipi uhvaćenoj na jednom sardinijskom aerodromu sa četiri kilograma peska sa različitih plaža.

Svi do jednog kažnjeni su maksimalnim iznosom, objavile su vlasti i objasnile da sardinijske plaže svake godine trpe nepopravljivu štetu zbog toga što "turisti bez imalo poštovanja sa sobom odnose pesak, kamenje i školjke".

Vlasti na Sardiniji ozbiljno shvataju pravila na nekim plažama. Na plaži Spjađa dela Pelosa, jednoj od najlepših u Evropi, turisti ispod peškira moraju da imaju slamnatu prostirku i moraju da poštuju strogu zabranu pušenja.

Uz to je na plaži ograničen broj posetilaca i naplaćuje se ulaz.    

BONUS VIDEO:

RETKI SNIMCI: Pogledajte Severnu Koreju, zemlju iza "gvozdene zavese"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna