TRAGEDIJA PROTERANIH SRBA SLAMA SRCA: Kad u poslednji krajiški stroj stigne vest da su u koloni kod Petrovca umrle dve bebe...

Novosti online

06. 08. 2022. u 13:30

SRPSKE izbeglice iz Republike Srpske Krajine i nekoliko dana posle početka "Oluje" nadale su se da će se vratiti u svoja rodna mesta, pisale su "Novosti" 13. avgusta 1995. godine.

ТРАГЕДИЈА ПРОТЕРАНИХ СРБА СЛАМА СРЦА: Кад у последњи крајишки строј стигне вест да су у колони код Петровца умрле две бебе...

Foto: Z. Jovanović

Nepregledna kolona Srba prognanika grabila je prema Srbu i Donjem Lapcu. U koloni koja je satima stojala u mestu stizale su razne vesti, a jedna je bila posebno tragična: kod Petrovca su u koloni umrle dve bebe. Psovke su stizale jedna drugu, a žene su brisale suze. Druga vest je bila više nada, nego informacija: u Banjaluci će UNHCR, navodno, deliti gorivo za nastavak puta prema Srbiji.

Radmila Travica, negde od Knina, izjavila je za "Novosti" da pojma nema gde će.

- Znam samo - nikad se neću vratiti u svoj rodni grad - rekla je Radmila. Ona se nije nadala povratku.

Kod Omarske je zastoj bio gotovo dva i po časa. U jednom trenutku pojavila se lažna informacija i da je predsednik Republike Srpske Krajine Milan Martić izvršio samoubistvo, ali je tu laž demantovao njegov tadašnji porptarol Petar Damjanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)