DOK je trećina čovečanstva u izolaciji zbog virusa korona, životinje koriste veću slobodu, a neke od njih će sigurno isprepadati svakoga ko reši da prekrši stroge mere. Jedna ovakva neobična “patrola” zabeležena je na jugu Nepala, kraj Nacionalnog parka Čitvan kada se nosorog prošetao ulicom i pritom pojurio jednog od retkih prolaznika.

Nepal je 24. marta uveo stroge mere i potpuno zabranio izlazak na ulice kako bi se sprečilo širenje zaraze. Pošto ovu zabranu ne poštuju baš svi, policija je uvela i specijalnu metalnu alatku da obavije oko struka šetačima, a mnogi se šale kako je nosorog sa snimka tu da uteruje disciplinu.

Pročitajte još: Baka (101) pobegla iz doma: Morala je da ode na ćerkin rođendan

Snimak je brzo prešao 100.000 pregleda na Tviteru od kako ga je juče postavio zaposleni u obližnjem parku prirode Parvin Kasvan. Mnogi korisnici društvenih mreža hvalili su “napore nosoroga u borbi sa virusom korona”, a neki misle i da bi mu trebalo dati policijsku uniformu.

Ipak, čak i u normalnim uslovima, prizor nosoroga koji se šeta ulicom odmah pored parka prirode u kom živi nije tako redak.

Nepal za sada ima samo devet obolelih, bez ijednog smrtnog slučaja, ali su stroge mere ipak produžene do 15. aprila. Ostaje da se vidi da li će nosorog morati ponovo da interveniše.