Danski grad Oštered uveo četvorodnevnu radnu nedelju

Tanjug

14. 10. 2019. u 22:15

Дански град Оштеред увео четвородневну радну недељу

Twitter @DenmarkinN

Vlasti danskog grada Odšereda uvele su četvorodnevnu radnu nedelju za sve zaposlene u opštinskoj administraciji u kojoj radi oko 300 ljudi, tako da ubuduće i petak mogu da koriste kao slobodan dan

Vlasti danskog grada Odšereda uvele su četvorodnevnu radnu nedelju za sve zaposlene u opštinskoj administraciji u kojoj radi oko 300 ljudi, tako da ubuduće i petak mogu da koriste kao slobodan dan.

Odšered je poluostrvo na severozapadnom delu ostrva Zealand u Danskoj, udaljen je oko 100 kilometara od Kopenhagena, ka zapadu i u gradu živi oko 33.200 stanovnika.


PROČITAJTE JOŠ: Guverner Kalifornije zabranio životinje u cirkusima

Kirsten Lund Markvardsen koja je zaposlena u opštinskoj administraciji kaže da su posle dugih razgovora predstavnika gradskih vlasti odlučili da ideju o četvorodnevnoj radnoj nedelji konačno sprovedu u delo.

Ona je dodala da u gradskoj upravi svi veruju da će na ovaj način dodatno motivisati zaposlene da pružaju još kvalitetnije usluge građanima.

"Sigurni smo da će ljudi ceniti to što imaju dodatni dan za odmor", rekla je Markvardsen za Denmark"s news, prenela je sinoć RTS.

Ona je kazala da će opštinski službenici od sada raditi 35 sati nedeljno, dok standardna radna nedelja u Danskoj traje oko 37,5 sati.

Državni službenici zaposleni u opštini oduševljeni su novim načinom rada i presrećni što će od sada imati tri slobodna dana za društvene aktivnosti kod kuće i u privatnom životu, preneo je Denmark`s njuz.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije