Kako da na društvenim mrežama podelite sadržaje sa različitih internet-portala

V. N.

20. 05. 2020. u 23:20

Како да на друштвеним мрежама поделите садржаје са различитих интернет-портала
Uz zanimljiv komentar, na fejsbuk ili instagram-nalogu sve su popularniji "šerovi" sa različitih veb stranica
VIDEO-zapisi, smešni klipovi, muzičke numere, tekstovi i vesti sa novinarskih portala često se dele na društvenim mrežama. Uz zanimljiv komentar, na fejsbuk ili instagram-nalogu sve su popularniji "šerovi" sa različitih portala, a samo jedan klik, odnosno opcija share, ključna je za deljenje nekog posta.

1. KORAK

Ako želite da podelite neku pesmu ili tekst sa nekog portala, da bi mogli da je pogledaju i vaši prijatelji na društvenim mrežama, neophodno je prvo da se ulogujete na profil društvene mreže gde želite da "šerujete" video.

Na primer da pokrenete svoj nalog na "Fejsbuku", "Instagramu" ili "Tviteru".

2. KORAK

Pošto ste se ulogovali, u odvojenom tabu otvorite stranicu sa koje želite da podelite željeni video ili neki tekst. Ako je to, na primer, video ili pesma sa "Jutjuba", potrebno je da u tom odvojenom tabu ukucate naziv stranice ili oblasti koju želite da šerujete.

3. KORAK

Kada ste izabrali željenu oblast koju želite da vide i vaši virtuelni prijatelji, neophodno je da kliknete na opciju share. Ova opcija se uglavnom nazali na "Jutjubu" odmah ispod snimka ili ispod naziva teksta koji želite da okačite na svoj profil.

4. KORAK

Nakon samo jednog klika na opciju share, otvoriće vam se manji prozor u koji možete da ukucate tekst ako želite da uz video ostavite i komentar. Ako ne želite da ostavite poruku, potrebno je samo da kliknete na opciju "Ok" i željeni link sa odabranim sadržajem će se naći na vašem profilu.

5. KORAK

Na pojedinim internet-stranicama, opcija šerovanja je unapređena pa se tako pored teksta, slike ili videa nalaze manje sličice sa oznakom "Fejsbuka", "Instagrama" ili "Tvitera". Potrebno je samo da kliknete na oznaku u zavisnosti od toga na koju društvenu mrežu želite nešto da podelite. Ako je to "Fejsbuk" samo kliknite na dostupnu opciju i željeni link će automatski biti prebačen na vaš profil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije