Windows 7 podrška prestaje za manje od 100 dana

Novosti online

08. 10. 2019. u 23:33

Windows 7 подршка престаје за мање од 100 дана

Depositphotos

Windows 10 je već neko vreme najpopularniji desktop operativni sistem, a nedavno je objavljeno da je dostigao 900 miliona instalacija
Windows10 je već neko vreme najpopularniji desktop operativni sistem, a nedavno je objavljeno da je dostigao 900 miliona instalacija. S druge strane, Windows 7 je i dalje najveća boljka za Microsoft.


Ne samo što Windows 7 predstavlja drugi najpopularniji PC operativni sistem, već mu se i približava datum prestanka podrške, što Microsoft primorava da pribegava ubeđivanju korisnika da pređu na noviju verziju Windowsa. Korisnicima je sada ostalo 99 dana da instaliraju Windows 8.1 ili Windows 10 (ili da pređu na neku drugu platformu).


Microsoft-ova preporučena opcija je, naravno, Windows10. Međutim, migriranje korisnika sa Windows 7 na Windows 10 je mnogo teži posao nego što je to svojevremeno bio prelazak sa Windows XP uređaja na podržanu verziju platforme. Razlog ovoga je status koji Windows 7 ima.


PROČITAJTE JOŠ: Windows 7 je i dalje najpopularniji operativni sistem


Windows7 je često opisuje kao poslednji operativni sistem koji nudi tradicionalno Windows iskustvo, bez prodavnice i ostalih modernih detalja. Korisnici koji žele jednostavan i kalsičan Windows osećaj nemaju problem da ostanu na Windows-u 7 čak i kada prestane podrška za OS.


Microsoft-use ovo svakako ne sviđa, a kompanija zajedno sa sigurnosnim ekspertima ističe da će oni čiji sistemi ostanu na Windows-u 7 biti podložni napadima zbog bagova i nemogućnosti instaliranja zakrpa.

(b92.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Niko

09.10.2019. 10:51

Meni je iskljuceno azuriranje win7 jos pre par godina i sve radi normanlo... Igrice nemam... Samo povremeno pustim neki film na cd, pisem u worldu... I sve radi, tako da le laz da mora neke takrpe sa se instaliraju

Mire

09.10.2019. 19:28

@Niko - Ja moju sedmicu kad sam instalirao prvo što sam uradio je isključivanje automatskog ažuriranja, nikada nikakav problem nisam imao.

Miloš

09.10.2019. 18:54

Nisu ovde problem "obični" korisnici, već poslovni. Zamislite firmu koja ima 100 računara koji zbog slabije konfiguracije ne mogu da pređu na win10 ili softver alati koje koriste ne mogu da se instaliraju na novijim OS, da ne pričamo o starijim perifernim uređajima koji nemaju mogućnost povezivanja na novije OS. Zamena računara nekad jednostavno nije opcija.

Komentator

09.10.2019. 22:39

Windows 10 je u potpunosti špijunski sistem. Zato ga nameću. Mogu preko njega ne samo da vide sve, već i da vam izbrišu svaki fajl u računaru. I ranije verzije su imale tu špijunsku funkciju, ali ovaj je otvorena rupa, pravi sistem za daljinski nadzor. Vremenom se usporava, dizajn je toliko uprošćen da je teško snaći se u njemu. Neke osnovne funkcije se ne izvršavaju.

russ

10.10.2019. 11:23

Ja imam kompjuter sa instaliranim starim Windows XP sistemom i savrseno radi!!! Tako da me ne interesuje njihov spijunski windows 10!!!