Bilans u Srpskoj: Zaražena 23 radnika Fabrike obuće Alfa!

Novosti Online / O. M.

četvrtak, 04. 06. 2020. u 13:47

Биланс у Српској: Заражена 23 радника Фабрике обуће Алфа!

Ilustracija / Foto: D. Pozderović

U Republici Srpskoj u poslednja 24 sata dve osobe su preminule od posledica virusa korona, dok je zabeležen 31 novi slučaj zaraze
U Republici Srpskoj u poslednja 24 sata dve osobe su preminule od posledica virusa korona, dok je zabeležen 31 novi slučaj zaraze od čega čak 23 u Fabrici obuće "Alfa" u Modriči!


Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS preminuli su muškarac i žena iz Kotor Varoša i Banjaluke i oboje su imali hronična udružena oboljenja.


Izvršeno je testiranje 296 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 31 osobe. Radi se o 25 žena i šest muškaraca. Od toga su 23 osobe iz Modriče, tri iz Banjaluke, dve iz Dervente, te po jedna iz Prnjavora, Doboja i Prijedora.


- Od 31 novozaraženog, 23 osobe su radnici Fabrike obuće "Alfa" u Modriči. Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja Modriča pristupila je epidemiološkoj obradi zaposlenih, izvršeno je ispitivanje kontakata i anketiranje. Preduzete su sve epidemiološke mere i određena kućna izolacija za sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima. HES DZ Modriča nastavlja da provodi sve aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju širenja infekcije u fabrici - saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.


U Republici Srpskoj potvrđeno je ukupno 1.469 slučajeva virusa korona. Preminulo je 116 osoba, dok se 991 oporavilo.


Hospitalizovana je 81 osoba, od čega 21 u UKC RS i 60 u opštim bolnicama. Na Odeljenju KOVID 19 nalazi se 19 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji devet pacijenta. U objektima za izolazicu, gde su smeštene pozitivne osobe bez simptoma, nalazi se 67 osoba.


Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 853 osobe, a nadzor je završen kod 34.694 osoba.