SVI koji uđu u Republiku Srpsku zbog sahrane člana uže porodice - supružnik, roditelj, dete, brat, sestra, mogu da se kreću bez ograničenja do 72 časa nakon ulaska u Srpsku. Obavezno je da predoče negativan test na virus korona, koji nije stariji od 72 časa, kao i dokument kojim se potvrđuje srodstvo sa preminulim - odluka je Republičkog štaba za vanredne situacije koja je juče saopštena na sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije u Bijeljini.

- Republički inspektor evidentiraće tu osobu prilikom ulaska u Republiku Srpsku, a onaj ko dolazi zbogsahraneobavezan je da se prijavi nadležnoj komunalnoj policiji - čulo se juče na sastanku.

Republički štab za vanredne situacije doneo je i zaključak kojim se zabranjuje organizovanje maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama, koje su planirane za maj i jun. Gradski štab za vanredne situacije u Bijeljini doneo je naredbu o zabrani javnog okupljanja na Gradskom stadionu u ovom gradu. Boravak je dozvoljen samo zaposlenim na stadionu, kao i članovima fudbalskog kluba Radnik. Nadzor nad sprovođenjem ove naredbe obaviće pripadnici Policijske uprave Bijeljina.