U Semberiji je pod stručnim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe 191 sugrađanin, sedam manje nego prethodnog dana, a bijeljinskoj bolnici potvrđena su dosad još četiri negativna nalaza na prisustvo virusa korona kod pacijenata koji su testirani.

Na osnovu izveštaja Odseka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina, u bolničkoj izolaciji nalazi se 16 ljudi, a u bolničkom karantinu nema pacijenata. U karantinu u Domu učenika, gde se smeštaju osobe zaražene kovidom-19, i dalje se nalaze dva čoveka, iz Bijeljine i Ugljevika, dok je u kućnoj izolaciji sedam osoba.

Bolnica „Sveti Vračevi“ do sada je dobila rezultate testiranja iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za 569 osoba, a Dom zdravlja Bijeljina za 328 osoba.

Republički zdravstveni inspektor izdao je u prethodna 24 časa 41 rešenje o izolaciji na graničnom prelazu Rača, a na Pavlovića mostu osam rešenja.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina kaznili su 10 ljudi koji nisu koristili zaštitne maske na javnim površinama, kao i šest onih koji su prekršila zabranu kretanja.

Komunalna policija kontrolisala je 26 osoba u izolaciji i sve su pronađene na svojim adresama.