Žrtvu maltretirali i zaklali pa zapalili telo: Potvrđena optužnica za ubistvo u Banjaluci

O. M.

petak, 21. 02. 2020. u 12:06

Жртву малтретирали и заклали па запалили тело: Потврђена оптужница за убиство у Бањалуци

Privođenje Borisa Zorića Foto: D. Pozderović

U optužnici se navodi da su Rade Drljača i Boris Zorić delo počinili u stanju privremene duševne poremećenosti
Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Radeta Drljače (24), Slobodana Krnetića (33) i Borisa Zorića (33) za teško ubistvo Brune Rolda (54) iz Banjaluke.

Optužnicom oni se terete da su kao saizvršioci ubili Rolda, dok se Drljača tereti i za paljevinu njegovog tela i kuće u kojoj je zločin počinjen. Sve se odigralo 25. novembra u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca, koja je vlasništvo Ivice Pezića.

Pročitajte još: Zajedno su pili i drogirali se tri dana, a onda su se posvađali zbog neverovatnog razloga: Svi detalji monstruoznog ubistva u Banjaluci

U optužnici se navodi da su Drljača i Zorić delo počinili u stanju privremene duševne poremećenosti. Drljača zbog afekta gnjeva uz alkoholisanost, a Zorić zbog poremećaja ličnosti i zavisnosti od droge i alkohola. Sve trojica su, kako se navodi, prvo šakama i nogama tukli Rolda, nanoseći mu višestruke povrede. Za to vreme su mu nož stavljali pod vrat i pretili da će ga zaklati. Na kraju je Drljača uzeo nož sa stola i šiljkom i oštricom ubo Rolda u vrat, koji je na mestu ostao mrtav.

Žrtva Bruno Rolda Foto: Fejsbuk


- Nakon zločina Drljača je upaljačem zapalio sunđer kreveta na kojem je ležalo Roldovo telo. Usled požara telo žrtve je bilo ugljenisano, a vatra se proširila na celu prostoriju i kuću - navodi se u optužnici.

Draljača je tokom istrage priznao ubistvo. Optuženi su ispričali da su tri dana u toj kući pili i drogirali se kombinujući alkohol s tabletama. Za to vreme više puta su se tukli zbog raznih nesuglasica, a najveća svađa je izbila oko spavanja u kući, jer navodno nije bilo dovoljno mesta za sve. Ta svađa je bila uvod u maltretiranje i ubistvo Rolda.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije