RADE Drljača (24), osumnjičeni za ubistvo Bruna Rolda (52), tokom saslušanja u tužilaštvu u potpunosti je priznao krivicu navodeći da je, nakon što je Rolda čakijom ubo u vrat, šibicom zapalio dušek na kojem je telo ležalo, saznaju "Novosti".

Drljača je i tokom ročišta za određivanje pritvora priznao ubistvo i paljevinu, dok su njegovi saučesnici Boris Zorić (33) i Slobodan Krnetić (33) negirali saučesništvo u ubistvu. Rold je ubijen u ponedeljak, 25. novembra, između dva i četiri časa u kući u Ulici Vase Glušca, koja je vlasništvo Ivice Pezića, ali je godinama napuštena.

- Drljača je istražiteljima ispričao da od kritične noći ima košmare zbog kojih ne može oka da sklopi. Verovatno mu je savest naknadno proradila pa je i priznao sve detalje monstruoznog zločina - kaže izvor blizak istrazi.

Osumnjičeni su, kako navodi izvor "Novosti", ispričali da su tri dana neprekidno pili alkohol i to "žestinu" mešajući je sa tabletama, što je dovodilo i do halucinacija.

Pročitajte još - Iz obesti ubili pa zapalili žrtvu: Zbog ubistva Bruna Rolda uhapšena trojica osumnjičenih

- Zajedno su pili i drogirali se od subote do ponedeljka, kada je zločin i počinjen. Većinu vremena su proveli u toj kući i navodno im je Rold dao tablete koje su konzumirali. Za to vreme više puta su se međusobno tukli zbog kojekakvih nesuglasica. Tvrde da je najveća svađa izbila oko spavanja u kući, jer nije bilo dovoljno mesta za sve - otkriva izvor iz istrage.

Ta svađa je bila uvod u tuču i maltretiranje u kojem je Rold zadobio višestruke povrede po grudima i vratu, da bi mu Drljača zadao jedan udarac čakijom u vrat, usled čega je i preminuo.Policija hapsi osumnjičene,Foto D. Pozderović


- Posle ubistva Zorić i Krnetić su pobegli, ali ništa nisu učinili kako bi sprečili ubistvo ili prijavili zločin. Kako bi prikrio zločin Drljača je šibicom zapalio dušek na kojem je ležalo Roldovo telo. Požar se proširio na kuću u kojoj je izgorela kompletna unutrašnjost, kao i većina stvari koje su se u njoj nalazile - kaže sagovornik "Novosti".

Sa žrtvom i osumnjičenima u kući je sve vreme bio još jedan muškarac, za kojim se traga.

ODREĐEN PRITVOR

NA predlog tužilaštva Okružni sud u Banjaluci u petak je odredio jednomesečni pritvor Radetu Drljači, Slobodanu Krnetiću i Borisu Zoriću. Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva osumnjičenih, uticaja na svedoke, mogućnosti od ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog same težine dela i naročitih okolnosti koje ukazuju na to da bi puštanje na slobodu bilo pretnja javnom redu.