Simo Simić (82), koji je 14. februara pronađen mrtav u svojoj kući u mestu Ugljevička Obrijež kod Ugljevika, bio je žrtva ubistva, utvrđeno je obdukcijom tela.

Pročitajte još: Gerontodomaćica zatekla Slobodana (76) PRETUČENOG NASMRT: Novi detalji i snimak mesta zločina u Zaječaru (VIDEO)


U prvi mah se sumnjalo da se radilo o "zadesnoj smrti", odnosno da je Simić prilikom pada udario glavom o pod, budući da je bolovao od epilepsije. Međutim, kako saznaju "Novosti" ispostavilo se da je brutalno zadavljen. Pored povreda glave obdukcijom su utvrđeni i višestruki prelomi rebara koji ukazuju da je ubica doslovno klečao na njesrećnom Simiću dok ga je davio. U okviru istrage policija ispituje više osumnjičenih i veruju da su na tragu ubicu, a više detalja biće poznato naknadno.

Portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić kaže da je policiji prijavljeno da je u kući pronađeno telo S. S., te da se dežurni mrtvozornik tada izjasnio da se najverovatnije radi o zadesnoj smrti.

- Na osnovu tragova koji su zatečeni na licu mesta i drugih sumnjivih saznanja policijski službenici su insistirali da se u ovom slučaju izvrši obdukcija. Njome je utvrđeno da je S. S. stradao nasilnim puten i da je smrt nastupila davljenjem uz nanošenje više telesnih povreda - rekla je Marić.

Ona kaže da je o svemu obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini koje je celi slučaj kvalifikovalo kao ubistva.

- U toku je istraga na rasvetljavanju ovog krivičnog dela - kaže Marić.