Zdravko Bosančić (87) iz sela Gornje Ratkovo kod Ribnika pronađen je mrtav u svojoj kući i sumnja se da je ubijen. Zbog sumnje da je počinio zločin uhapšen je jedan muškarac, nad kojim je u toku kriminalistička obrada.

Kako saznaju Novosti Bosančić se bavio poljoprivredom i stočarstvom, vlasnik je velikog imanja i stada ovaca. Prema nezvaničnim informacijama istražioci sumnjaju da ga je ubio jedan od čobana koji je kod njega bio zaposlen.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović potvrdila je da je pronađeno telo Bosančića, te da je uviđaj izvršila dežurni tužilac Žana Bojić i policijski službenici PU Mrkonjić Grad u prisustvu lekara sudske medicine.

- Dežurni tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere na utvrđivanju svih okolnosti pronalaska beživotnog tela, a naložena je i obdukcija koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. Jedno lice je lišeno slobode i nad istim je u toku kriminalistička obrada - rekla je Đaković Vidović.