Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da samozvani crnogorski mitropolit Miraš Dedeić ne zaslužuje nikakvu pažnju i da bi bilo bolje da je išao na psihijatriju nego na televiziju.


-On nije nikakav mitroplit, niti ga iko kao takvog priznaje. On je "samoproglašeni", a na Balkanu ima mnogo samoproglašenih raznih tipova - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci povodom navoda Dedeića izrečenih u hrvatskim medijima da je Republika Srpska kriva za rat i da ne treba da postoji.


Dodik je podsetio da vaseljenski patrijarh nije priznao tog mitropolita, te da je svojim pismu ukazao da Crna Gora ne može da se prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi na način kako to sada čini.


-To što mu Hrvati daju značaj, to je iz njihovih razloga. Sve što se dešava je da bi se Srbi mogli okarakterisati kao loši i da se po njima pljuje ili šire laži. To nije ništa novo. Takvo nešto uvek ima visoko mesto u njihovim informativnim emisijama i zato se i taj potpuno marginalan tip tamo i našao - rekao je Dodik.


Prema njegovim rečima, tu, nazovi versku veličinu, silom zakona u Crnoj Gori moraju uvoditi u neku njegovu funkciju.


Pročitajte još: Raspop Miraš Dedeić zapretio na hrvatskoj televiziji: Može biti rata u Crnoj Gori, Srbi su remetilački faktor, moraju da se spuste na zemlju (VIDEO)


- On prvo treba da ima podršku naroda, kao što to danas ima SPC u Crnoj Gori, pa da onda bude relevantan da se o njemu bilo šta govori - naglasio je Dodik.


Izvor: rtrs.tv