OKRUŽNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Benedija Đukanovića, Emilija Balde i Rodoljuba Gajića zbog teškog ubistva vlasnika "Sektor sekjuritija" Slaviše Krunića, njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanja Gorana Ilića u Glamočanima.

Suđenje bi trebalo da počne do kraja februara, budući da je ročište za izjašnjenje o krivici zakazano za 22. januar ove godine. Optuženi se mesecima nalaze u pritvoru.

Republičko javno tužilaštvo Đukanovića i Baldu tereti da su od početka 2019. do 22. aprila, kada je ubistvo izvršeno, planirali i organizovali atentat na Krunića. U tome je učestvovao i Željko Kovačević koji je kritične noći ubijen u razmeni vatre sa Krunićevim obezbeđenjem.

- Ubistvo je izvršeno tako što su optuženi na makadamskom putu u Glamočanima kod Banjaluke sačekali vozilo u kojem se Krunić kretao prema svojoj kući i u trenutku smanjenja brzine otvorili rafalnu paljbu iz automatskog oružja i Kruniću i Pavloviću naneli smrtonosne povrede, dok je Ilić teško ranjen - saopšteno je ranije iz Republičkog tužilaštva.

Ubistvo je izvršeno pomoću insajdera iz "Sektor sekjuritija" Rodoljuba Gajića, koji je bio Krunićev čovek od poverenja i zadužen za čuvanje i prevoz njegove žene i dece. Optužnicom on se tereti za pomaganje u ubistvu.

- Informacije koje su mu bile poznate i dostupne, a tiču se kretanja i navika žrtve, Gajić je u više navrata, putem telefona ili u neposrednim kontaktima saopštavao Željku Kovačeviću, znajući da će on ubiti Krunića. Informacije mu je pružao pod obećanjem da će mu Kovačević oprostiti novčani dug kojeg je Gajić imao prema njemu - navode u tužilaštvu.

Rodoljub Gajić

PROČITAJTE JOŠ: Dečak se igrao u dvorištu, kada ga je pogodio zalutali metak: Praznična "paljba" zamalo okončana tragedijom

Podsetimo, Krunić je izrešetan u terencu "tojota" u blizini svoje vikendice u Glamočanima, u kojoj je boravio zbog renoviranja stana, što su i ubice znale. Krunić je sedeo pozadi i rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Ilić je ranjen u ruke i noge. U takvom stanju je uspeo da ubicama uzvrati vatru, a potom i pokrene vozilo i odveze se do vikendice i zatraži pomoć. Tokom istrage pronađene su i dve automatske puške kojima je zločin počinjen.

NALOGODAVAC NEPOZNAT

UBIJENI Slaviša Krunić vlasnik je kompanija "Sektor sekjuriti", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS" koje imaju oko 1.800 zaposlenih. Motiv ubistva nije utvrđen, a dosadašnja istraga ukazuje da se radilo o naručenom, odnosno plaćenom atentatu čiji nalogodavac takođe nije poznat.