Višković komentarisao rad Vlade RS: Struja će uvek biti jeftinija nego u FBiH; U toku provera diploma 35 zaposlenih

NovostiOnline/D.L.

27. 11. 2019. u 19:06

Вишковић коментарисао рад Владе РС: Струја ће увек бити јефтинија него у ФБиХ; У току провера диплома 35 запослених

Foto D. Pozderović

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da struja u Srpskoj za privrednike i građane nikada neće biti skuplja nego u Federaciji BiH
Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da struja u Srpskoj za privrednike i građane nikada neće biti skuplja nego u Federaciji BiH.

-Već smo se izborili da naša cena za privredu bude mnogo niža nego u Federaciji. Struja za privredu u Srpskoj je 35 evra po megavat-času, rekao je Višković tokom skupštinske rasprave o Predlogu zakona o izmenama i dopuni Zakona o porezu na dohodak, čiji je cilj da se podstakne razvoj tržišta dobrovoljnog penzijskog osiguranja kao posebnog oblika dugoročne namenske štednje.

PROČITAJTE JOŠ - Višković: RS opredeljena za izvorni Dejton i evropski put BiH

Višković je dodao da će Vlada nastojati da etapno dolazi do povećanja cene struje, ali da će u svakom momentu biti jeftinija nego u Federaciji.

Replicirajući na opozicione navode "da ništa nije urađeno i da vlast radi populistički", premijer je istakao da Srpska daje više od 30 miliona KM podsticaja za zapošljavanje, te da je u Republici rekordna zaposlenost sa više od 267.000 radnika.

On je rekao i da podsticaji za novoprijavljene radnike daju dobre rezultate, te da se izdvajaju višemilionska sredstva za mlade do 35 godina za otpočinjanje vlastitog biznisa.

PROČITAJTE JOŠ - VLADA DONELA ODLUKU: Preko 730.000 KM za socijalno zbrinjavanje 777 radnika u preduzećima u Republici Srpskoj

Višković je naglasio da Vlada Srpske redovno izmiruje sve obaveze.

-Mi smo možda uradili i više nego što se moglo u ovim uslovima", rekao je Višković.

On je naglasio da se plate i penzije u Srpskoj kontinuirano povećavaju u skladu sa realnim izvorima, te da bi svako volio da to bude više.

-Izdvojiti 70,80 miliona KM za sprovođenje seta zakona koji je juče razmotren i kojim će biti povećane plate radnicima u upravi, prosveti, kulturi, visokom obrazovanju, MUP-u i pravosuđu, nije populističko delovanje Vlade Srpske kako tvrdi opozicija, rekao je Višković.

On je naglasio da Vlada Srpske i nadležne republičke institucije na ustavan i zakonit način i dalje rade na reviziji diploma zaposlenih u javnoj upravi.

-Rade se provere diploma oko 35 zaposlenih, a ovih dana će se proveravati i sledeća grupa. Biće sankcionisano gde god bude ustanovljeno da je diploma lažna, rekao je Višković.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

milijan

28.11.2019. 07:26

Kad vi kazete da se nesto radi- ljudi jos vise nasrnu na ambasade i granice.